Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: 80.000 de magazine fizice se vor inchide, pana in 2026

Un numar de 80.000 de magazine (9% din total) isi vor inchide portile in Statele Unite pana in 2026, estimeaza un raport marca UBS, citat pe cnbc.com. La finalul lui 2020, in SUA existau 115.000 de mall-uri (comparativ cu 90.000 – in 2000 si 112.000 – in 2010), adica in jur de 5,4 m2 de gospodarie. Aceeasi sursa estimeaza ca vanzarile e-commerce vor reprezenta 27% din totalul vanzarilor cu amanuntul, pana in 2026 (fata de 18%, cat sunt acum).

UBS anticipeaza ca retailerii care vand imbracaminte si accesorii vor inchide cele mai multe locatii offline, in urmatorii ani. Firma estimeaza in jur de 21.000 de lichidari in acest sector, pana in 2026, multe dintre ele in mall-uri inchise definitiv. Afectate vor fi si afacerile fizice din domeniul rechizitelor pentru birou si a produselor sportive. La capatul opus, cel mai putin afectati vor fi retailerii care vand produse pentru casa, alimente si piese auto, categorii mai putin susceptibile a fi afectate de dezvoltarea comertului online.

„O mostenire pe termen lung a pandemiei este cresterea brusca a penetrarii online-ului. Ne asteptam ca aceasta va continua sa creasca, ceea ce va duce la reducerea si mai mare a numarului de magazine din retail, mai ales pe masura ce unele dintre masurile exceptionale de sprijin din partea guvernului se vor reduce”, explica Michael Lasser (Analist UBS).

Cu toate acestea, pentru prima data, de ani buni incoace, numarul de magazine nou deschise este mai mare decat cel al spatiilor fizice inchise, datorita reducerii chiriilor, cresterii spatiilor goale disponbile si a reluarii vizitelor in magazinele fizice, post-pandemie: pana in acest moment, in 2021, retailerii americani au anuntat inaugurarea a 3.535 de magazine noi si inchiderea a 3.169 de spatii traditionale de retail vechi (conform datelor Coresight Research). In total, in 2019 s-a inregistrat cel mai mare numar de magazine fizice inchise, de cand sursa amintita a inceput sa analizeze aceste date: 9.832. In 2020, numarul a fost mai mic: 8.741.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply