Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Studiu Radware: deschiderea paginilor de e-commerce incetineste…

Viteza site-ului este unul dintre cele mai importante elemente in a furniza o buna experienta de utilizare online, deoarece nimeni nu vrea sa piarda timpul degeaba, asteptand sa se incarce paginile.

De fapt, cercetarile au aratat ca o secunda de intarziere in timpul de incarcare poate cauza o pierdere de 7% in conversia din vizitatori in clienti.

Dar un nou studiu de la Radware sugereaza ca, in ciuda eforturilor business-urilor de a asigura o viteza de incarcare mai mare, de fapt, vitezele medii ale site-ului incetinesc.

Studiul a aratat ca in primavara lui 2012 unei pagini medii ii lua 6,9 secunde sa se incarce, dar aceasta a incetinit cu 13,7%, scazand pana la 7,72 de secunde.

Conform topului Alexa.com, dintre principalele 500 de site-uri de retail, IKEA s-a descoperit ca avea cel mai rapid timp de incarcare totala, la doar 1,85 de secunde, urmata de AbeBooks, de 2,06 secunde, si Pixmania, de 2,20 de secunde.

Insa studiul masoara site-urile si pe baza „timpului de interactiune” (time to interact, TTI), care este definit ca punctul de la care o pagina afiseaza continutul sau interactiv elementar (de exemplu, banere caracteristice cu butoane functionale de call-to-action). Folosind acest metric, Adpost, practic,  cronometreaza cel mai rapid timp, de 0,7 secunde, urmat indeaproape de Groupon si AbeBook, ambele cu cate 0,8 secunde.

Pentru a avea idee de diferenta dintre cei doi metrici, Netflix are un TTI de 1,4 secunde, dar un timp total de incarcare de 4,37 de secunde, in timp ce LivingSocial are un TTI de doua secunde si un timp total de incarcare de 8,58 de secunde.

Conform studiului, de fapt, TTI este vazut ca un metric mai relevant decat timpul total de incarcare, ca si cum acesta este punctul din care utilizatorii pot incepe sa foloseasca site-ul.

Intre cele 100 de site-uri de top testate mediana TTI a fost de 4,9 secunde. Doar 8% dintre aceste site-uri au avut un TTI de sub doua secunde, in timp ce 9% au avut un TTI de opt secunde sau chiar mai mult.

Pentru a reduce TTI-ul, Radware sugereaza sa se ia urmatoarele masuri:

1. Amana redarea continutului „de sub primul ecran” – „below the fold”

Viteza paginii se poate imbunatati prin intarzierea incarcarii sau redarii oricarui continut care apare sub aria vizibila initial. Pentru a elimina nevoia de a relua fluxul continutului, dupa ce restul paginii este incarcata, reinlocuieste imaginile initiale cu tagul html <img> care specifica inaltimea si latimea corecta.

2. Asigura-te ca elementele interactive sunt optimizate sa se incarce mai repede

Studiul sugereaza sa te asiguri ca elementele de pe prima pagina precum slide-urile cu promotii sa fie optimizate, sa fie printre elemente care se incarca, nu ca pe Staples.com unde slide show-ul nu incepe sa se incarce dupa primele doua secunde, apoi ii ia inca trei secunde sa se incarce complet.

O idee si mai buna inca ar putea fi sa se indeparteze elementele lente, care, de asemenea, contribuie putin la imbunatatirea experientei de utilizare. Am investigat anterior folosirea slide show-urilor pe site-urile de ecommerce si am constatat ca exista cateva indoieli daca acestea merita efortul.

3. Intarziati incarcarea si executarea script-urilor neesentiale

Multe biblioteci de script-uri nu sunt necesare decat dupa ce pagina si-a terminat redarea. Descarcarea si analizarea acestor script-uri poate fi amanata cu siguranta si dupa incarcarea continutului.

De exemplu, script-urile care sustin comportamentul de utilizare interactiv, precum „drag & drop”, nu pot fi invocate inainte ca utilizatorul sa fi vazut macar pagina. Aceeasi logica se aplica si la executarea respetivelor script-uri.  

Prin urmare, este o idee buna sa le amani cat mai mult posibil pana dupa incarcarea paginii in loc de a tergiversa inutil afisarea  importantului continut de pe pagina.  

Sursa: http://econsultancy.com/ro/blog/63147-ecommerce-page-load-times-are-becoming-slower-stats

Leave a reply