Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Statistici despre e-commerce, bine de stiut in 2022

Cifrele, statisticile si procentajele sunt importante pentru orice afacere online, fiind folosite pentru a intelege piata pe care activeaza, a determina ce face competitia si a intelege cum poate creste mai usor. In acest sens, site-ul asourcingbro.com a strans laolalta cele mai importante statistici despre starea shopping-ului online, in 2022.

Momentan, 21% dintre toate cumparaturile cu amanuntul din lume au loc online. Pana in 2025, procentul va creste la 25% (iar in 2019, inainte de pandemia COVID-19, era de 14%). Juniper Research estimeaza ca, pana in 2026, tranzactiile e-commerce vor depasi suma de 7.5 trilioane $, la nivel mondial.

Alte statistici interesante:

  • in 1994, existau doar 3.000 de website-uri, astazi numarul lor este de aproape 1,9 miliarde; din acest total, se estimeaza ca in lume exista 12-24 de milioane de magazine online
  • in ciuda competitiei intense in domeniu, putine afaceri digitale au succes; Smallbiztrends.com estimeaza ca 90% dintre toate magazinele e-commerce rezista doar 90 de zile, din cauza unei strategii de marketing online proaste, a absentei vizibilitatii in Google si a unei cereri prea mici pentru produsele/serviciile vandute
  • conform Oberlo, numarul de cumparatori online din intreaga lume este de 2,14 miliarde de persoane (adica 27,6% din intreaga populatie mondiala, de 7,74 miliarde de oameni)
  • cele mai multe cumparaturi online se fac in China (cu vanzari online anuale estimate la 2,8 trilioane $ si o rata anuala de crestere de 21%; aproape 10% din tot shopping-ul online global are loc aici); in top 5 mai intra SUA (843 miliarde $), Marea Britanie (169 miliarde $), Japonia (144 miliarde $) si Coreea de Sud (120 miliarde $); in total, in regiunea Asia-Pacific au loc aproape 63% dintre vanzarile e-commerce din intreaga lume
  • in lume exista peste 6 miliarde de abonamente de smartphone, iar peste 50% din cumparaturile online au loc pe mobil

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply