Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Start-up-ul romanesc Bob Concierge a primit o noua finantare, de 6 milioane €

Start-up-ul romanesc Bob Concierge a primit o finantare de 6 milioane € de la fondul de investitii american NCH Capital, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Bob Concierge a dezvoltat un dispozitiv automatizat de vanzare de produse si servicii pentru complexele rezidentiale: acest mini-shop automat contine produse exentiale (alimente, bauturi, produse pentru curatenie, de birotica si pentru animale de companie) si o gama de servicii casnice, iar comenzile se dau pe platforma online UncleBob.ro.

Cu aceasta noua runda de fonduri, echipa are ca obiectiv scalarea business-ului, astfel incat sa devina cel mai important marketplace al serviciilor rezidentiale din Romania si din SE Europei. Investitiile totale in start-up-ul romanesc cumuleaza 11 milioane €.  In prezent, Bob Concierge opereaza o retea de  64 de aparate in Bucuresti, are 100 in proces de instalare si isi propune crearea unei retele de 5.000 de aparate in Romania si 50.000 de aparate in Europa, in urmatorii ani.

Start-up-ul are la baza tehnologia „Grab and Go”: clientul inregistrat in aplicatia mobila deschide mini-shop-ul si ia orice isi doreste. Autentificarea la aparat se face prin scanarea codului QR, produsele sunt identificate de multitudinea de senzori, iar plata este retrasa automat din contul utilizatorului. Curierii pot lasa sau prelua un colet in compartimentele pentru livrare, iar in cele speciale pentru curatatorie utilizatorii pot lasa hainele pe care le vor primi inapoi, spalate si calcate.

Proiectul Bob Concierge este primul in lume de acest gen, fiind bazat pe tehnologii de tip Internet of Things (IoT) si folosind inteligenta artificiala (AI) pentru asigura un lant de business integrat complet, de la logistica, pana la comercializare. Toate componentele hardware si software ale solutiilor oferite de Bob Concierge sunt dezvoltate si produse exclusiv in Romania, cu echipe si talent local.

„Putine startup-uri in Romania si Europa au curajul de a dezvolta solutii de hardware inteligent. Noi suntem convinsi ca inovatiile bazate doar pe software sunt acum in apogeu, dar in viitor vor decadea din cauza limitarilor pe care le au. Viitorul apartine hardware-ului automatizat dotat cu inteligenta artificiala”, transmite Mihail Girnet (CEO Bob Concierge).

Leave a reply