SEO siteuri nisa vs SEO site general

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Intrebare SEO: avem mai multe topicuri/nise/domenii convergente, iar pentru fiecare nisa dorim sa obtinem pozitii de top in google la 7-10 fraze diferite de cuvinte cheie. Cum e mai bine: sa faci un site cu toate nisele (avand si logica, nisele fiind convergente), sau un site pentru fiecare nisa in parte?

Rezolvat 0
SEO Matei HORIA 11 ani 8 raspuns 4144 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Eu as alege un site care sa contina toate nisele.
  Vezi exemplu la cel mai mare magazin de la noi, vinte electronice, electrocasnice, asigurari, carti, parfumuri, vacante parca si multe altele.

  0
  2013-03-10T10:55:46+02:00

  Intrebarea cred vizeaza mai mult aspectul SEO al problemei.. mai putin cel legat efectiv de construirea unui magazin online pe fiecare nisa. Insa, daca ar fi sa construiesti cate un magazin online nisat pe fiecare cuvant/gama mai nisata de cuvinte (familie de cuvinte), eu m-as gandi serios la 2 aspecte: resursele necesare intretinerii respectivelor magazine (produse, oameni de marketing, bugete de marketing) si utilitatea pentru user.

  In cazul lui Andrei mai sus, face sens sa aiba 2 magazine online care sa-i asigure o sezonalitate mai buna, deci vanzari mai mari.

  In cazul prezentat de Iulian, desi nu da nume, este vorba de o abordare diferita, asa numitul magazin online universal, care are de fapt in spate acum un marketplace (prin asta avand reduceri la costurile de operare, caci administratorul de magazin inscris in marketplace preia parte din costuri) si care asigura succesul tocmai prin diversitatea marfurilor prezentate.

  Sa nu uitam insa tot traseul urmat de acest magazin, care a plecat la drum nisat fiind pe IT&C (o nisa mare ce-i drept).

  Revenind insa la intrebarea ta strict legata de SEO, mai ales ca nu ne spui daca e magazin online sau nu, eu din cate stiu SEO se face la nivel de pagina. O pagina este indexata in google, o pagina se optmizeaza, o pagina apare mai sus sau mai jos in serp. Unde e gazduita respectiva pagina cred ca nu are o mare importanta.

  Insa nu sunt eu un mare specalist seo sa-ti recomand o directie sau alta, astept un raspuns de la colegii care se ocupa cu asa ceva. Eu insa m-as uita la resurse cheltuite versus avantaje.

  Cred ca as alege sa le tin pe acelasi site si sa le promovez, optimizez ca si structura de foldere separate, oricum pagini separate.

  Cel mai bun răspuns
 2. Poti sa ai un site mare cu toate aceste categorii. Pune accent mare pe continut si optimizarea corecta a respectivelor categorii.

  In prima faza Google tine cont de optimizarea on site, pe urma un profil bun de back link-uri te va ajuta la pozitionarea dorita.

  In optimizarea on page tine cont si de utilizarea atributului „rel=”nofollow” „.

  Cum spune si Liviu, mai multe magazine, create special pt acele kw implica mai multe actiuni, iar in timp sigur cateva or sa fie neglijate.

  Plus orice site / magazin online trebuie facut pentru oameni, cei care cumpara de la tine, nu pentru motoarele de cautare.

  0
  2013-03-10T15:44:47+02:00

  Multumesc pentru raspunsuri! Ca sa fiu mai explicit siteurile sunt de content, dar vor vinde carti si suplimente nutritive si alte produse care se adreseaza oamenilor suferinzi sau interesati de anumite afectiuni. Vor vinde prin articole, recenzii, newsletter, etc.

  De aceea am intrebat daca sa fac un site mare, sau mai multe mici.

  Multimesc inca o data pt raspunsuri

  0
  2013-03-11T21:16:05+02:00

  Am decis sa merg cu un site mare, motivul principal este ca atentia va fi focusata doar pe el, neriscand sa incep 10 mici si sa neglijez o parte din ele. Si din cate am vazut (nu ca ma compar) dar sunt siteuri mari gen sfatulmedicului.ro care apar sus la f multe cuvinte pt diferite afectiuni.

  Doi la mana o sa fie mai usor de brand-uit, construit o comunitate in jurul lui s.a.m.d. Am gasit mult mai multe avantaje, mai ales pe termen lung daca fac un site mare, decat mai multe mici!

  0
  2013-03-12T09:00:08+02:00

  Completez si eu cu o chestie mica de care cred ca Matei Horia ar trebui sa tina cont.

  Optimizarea se poate face si la nivel de produs, nu doar pagina si site. Fa putin research pe meta prop. Google rankeaza diferit produsele.

  In cazul in care nu ai foarte multe produse pe care le vinzi, eu cel putin as pompa foarte mult continut pentru fiecare produs in parte. Asta te va ajuta foarte mult pe termen lung.

  0
  2013-10-20T00:00:09+03:00

  Iar explicatia pentru raspunsul tau (P.S.) este?

  Banuiesc ca ai habar de ce vorbesti si esti dispus sa ne impartasesti si noua (celor care nu avem habar) din intelepciunea ta, indiferent ca este doar un P.S!

  Raspunsul meu:
  Cum este mai bine? 1 singur site.
  Cum este mai rapid? 1 site /nisa

  Pe termen lung, un singur site te ajuta enorm, atat ca administrare cat si dpdv seo.

  Indiferent ce alegi, tot la un singur site (poate brand) o sa ajungi.

  0
  2015-02-07T00:02:18+02:00

  Buna

  In urma cu 3 ani am lansat o librarie universala. Am facut persoanl seo si am crescut pe google si am castigat 50% din piata mea.
  Ma tot gandeam cum sa fac sa castig si mai mult din piata. Asa ca am creat cate un site pt fiecare categorie importanta de produse pe cuvinte cheie foarte relevante. Fara un mare efort SEO si Marketing am urcat pe google, incat 99% din site-urile nisate sunt pe primul loc, dar doar pe 1, maxim 2 cuvinte cheie targetate. Toate aduc vanzari iar acum estimarea mea este ca am 80% daca nu mai mult din piata.
  Deci, din experienta spun, mergi pe site-uri nisate.
  Acum ma pregatesc sa intru pe o piata cu 100 000 de potentiali clienti lunar dupa evaluarea facua de mine conf cu google planner.
  Concurenta este acerba. Nu am bani de seo si de investitii fff multi conform cu nevoile.

  Am inceput sa aplic aceiasi strategie:

  1. Un site generalist cu toate categoriile de produse din acest domeniu, in care voi investi masiv SEO si Marketing in ideea crearii unui brand.
  2. Cate un site pt fiecare categorie de produse, targetat pe maxim 2 cuvinte cheie, care va urca mai mult natural pe google fara un efort f mare de SEO. Atentie insa, trebuie sa facut SEO onpage foarte bine.

  Succes

Lasă un răspuns

Browse