SEO Redirect – transfer domeniu vechi (EMD) catre domeniu nou (branding)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am 2 site-uri unul nou de o luna (domeniu, tema..) si unul din 2006 care sta foarte bine in cautari cu multe cuvinte importante in prima pagina din google. Am fost indrumat sa renunt la site-ul vechi deoarece are 100% cuvinte cheie in numele domeniului (EMD – exact match domain).
Pentru a-l promova relativ rapid pe cel nou si a nu pierde munca depusa la site-ul vechi folosesc printre altele un plugin care se numeste SEO REDIRECTION (ambele site-uri sunt pe wordpress).
Momentan exista redirect doar la cateva produse, intrebarea mea este daca am facut bine si daca in curand va trebui sa fac redirect total la vechiul site.

Deschis 0
SEO Lucian Istrate 8 ani 6 raspuns 1756 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Iti recomand sa faci 301 redirect pt majoritatea linkurilor vechi catre echivalentele noi. Daca se schimba doar nunele de domeniu atunci se poate face cu reguli.

  Rezolva repede ca altfel pica

 2. Salutare Lucian,

  E bine ce ai facut pana acum, dar va trebui sa faci redirect la intreg site-ul. Atunci trebuie sa te asiguri ca si in Google Webmaster Tools ai facut setarile corecte in acest sens.

  Am scris un studiu de caz legat de acest lucru, unde gasesti informatii pas cu pas: http://www.silkweb.ro/blog/cum-faci-redirect-la-un-magazin-online/

 3. Teoria cu emd e veche de cam 2 ani si nu se aplica.
  Din punctul meu de vedere, poti avea rezultate ok si cu vechiul magazin din 2006.
  Ce au uitat sa-ti spuna “indrumatorii” : vechimea domeniului conteaza in prezent foarte mult.
  Nu am inteles pe ce platforma e primul si ultimul.
  Ca o prima concluzie: relax cu mutarea domeniului.
  Daca totusi l-ai inceput si pe al doilea: il poti utiliza pentru targetarea altor expresii, sinonime cu actualele categorii.
  As merge totusi pentru continuarea seo pe primul magazin.
  Strict pentru redirect, recomand http://urbangiraffe.com/plugins/redirection/ Gratuit 100%, permite inclusiv redirect spre pagini externe.

 4. Ambele site-uri sunt pe wordpress (am scris)
  Va multumesc tuturor pentru sfaturi si inca mai astept raspunsuri daca sunt opinii diferite fata de ce au spus colegii care au raspuns.

 5. Mergi cu incredere pe continuarea promovarii la primul magazin.
  Iti pot da pe privat un exemplu de site (nu e magazin) care efectiv incalca tot ce tine de seo si bune practici google (al unui amic) si ma crucesc de ce rezista si nu e penalizat.
  Singura explicatie: vechimea domeniului.

 6. Stiu ca threadul este vechi, insa poate mai sunt persoane care vor cauta aceste informatii. Sugerez si tutorialul scris pe DWF pe aceasta tema: http://dwf.ro/blog/ghid-seo-pentru-migrarea-unui-site/

Lasă un răspuns

Browse