SEO: Poti face SEO pe un web site one page ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un site de prezentare one page. Categoriile site-ului pot fi accesate prin intermediul unor bookmarkuri,iar linkul generat este unul de tipul http://site.ro/#categorie.

Pe un astfel de link se poate face SEO sau trebuie facut doar pentru home page ?
Exista alte solutii mai bune ?

Deschis 0
SEO CristiCr 9 ani 3 raspuns 1375 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Salut,

  Pune un “!” după “#”, și pagina poate fi indexată.

  Adică, în loc de
  site.ro/#desprenoi, fă să ai, în schimb,
  site.ro/#!desprenoi,

  și pagina va fi indexată.
  http://www.oho.com/blog/explained-60-seconds-hash-symbols-urls-and-seo

  Atenție mare la conținut duplicat, de obicei e simplu să faci greșeli la site-urile cu AJAX, greșeli care pot duce la conținut duplicat.

 2. Salut CristiCr,

  Din punct de vedere tehnic – motoarele de cautare evalueaza si afiseaza pagini ale unor siteuri si nu siteuri in intregul lor. Deci, orice pagina, fie ca provine dintr-un site cu o singura pagina sau dintr-un site cu un milion de pagini poate fi optimizata si poate ajunge in top 10 rezultate ale motoarelor de cautare.

  Din punt de vedere strict SEO (in special pentru Google) – marimea, autoritatea, vechimea, etc … unui site in intregul lui pot afecta pozitia atribuita unei pagini a siteului in particular. Deci, cu toate ca impactul nu poate fi contorizat exact (Google foloseste peste 220-250 parametri in algoritmul sau, si acesta nu este decat unul dintre ei), un site puternic si recunoscut in spatele unei pagini poate avea rezultate favorabile si poate influenta pozitiv pozitia acesteia in motoarele de cautare.

  Din intrebarea ta – inteleg ca siteul tau este “one page” (gen One Page Parallax) – ai toate informatiile listate pe aceasta pagina principala si bookmarkurile nu fac decat sa duca vizitatorul in diferite sectiuni ale paginii.

  In general, siteurile “one page” sunt folosite ca:
  – siteuri de prezentare fara a avea ca obiectiv principal generarea de leaduri (sa vada clientul ca exista un site si sa poate afla informatii de baza ca numarul de telefon sau formularul de contact) SAU
  – pentru a converti trafic direct (email marketing, social media, referinte directe, trafic afiliat) in potentiali clienti. Meritul lor principal este ca imping clientul sa faca o actiune pre-determinata (cumparare, formular contact, apel telefonic, etc …) si nu ofera alternative la vedere de a parasi pagina.

  In momentul in care intervine nevoia de a aduce trafic organic si al converti in clienti este indicata creearea mai multor pagini specifice care pot fi optimziate pentru seturi de cuvinte cheie individuale, cu volume mari in nisa respectiva. Pentru aceasta se pot folosii pagini clasice (Homepage, About Us, Contact Us, Privacy, Testimonials, Mission), content marketing prin pagini optimizate (pagini de blog, pagini de produs sau servicii, pagini de categori si taguri, pagini cu informatii specifice nisei), landing pageuri specifice pentru fiecare canal si campanie in parte (pentru a mari rata de conversi din vizitatori in potentiali clienti), etc …

  Din cate inteleg, solutia aleasa de tine este undeva intre cele doua versiuni explicate mai sus – ai o singura pagina cu toate informatiile siteului si doresti sa o folosesti ca instrument principal in generarea traficului organic si, implicit, in generarea de leaduri.
  Te sfatuiesc, inainte de orice alta actiune, sa definitivezi in detaliu rolul siteului si obiectivele principale pe care trebuie sa le indeplineasca in cadrul afacerii tale. In functie de ce decizi in aceasta analiza poti adapta usor siteul la un format optim pentru NEVOILE TALE, pentru a te asigura ca pui toate sansele de partea ta (ex: desi foarte frumoase, moderne recomandate de multe agentii si folosite de multi clienti, themele gen Parallax pot fi un avantaj major sau un dezavantaj total in functie de rolul pe care trebuie sa-l indeplineasca in afacere).

  Sper sa te ajute
  E.

 3. Orice se poate optimiza. De regula alegem solutiile cele mai simple, ceea ce nu e cazul aici.
  Mai ales ca e site de prezentare: blogul e un instrument obligatoriu atat pt comunicare cat si pt seo.

Lasă un răspuns

Browse