Schimbare domeniu magazin online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut! Am un magazin online de 1 an, si in momentul de fata ma gandesc sa mut magazinul pe un alt domeniu cu o denumire mai scurta, mai usor de tastat si de retinut. Pe vechiul domeniu vreau sa pun redirectionare catre cel nou.

Inteleg in mare parte problemele de marketing, si nu pe asta as vrea sa ne axam in aceasta discutie. Cum credeti ca ar afecta aceasta mutare indexarea si pozitionarea Google? La ca cred ca ar trebui sa ma astept:

– ar trebui iar sa astept o perioada pana imi reindexeaza Google paginile
– continutul sa fie vazut ca duplicat pentru paginile deja indexate
– domeniul fiind nou, voi avea o pozitionare mai slaba cel putin o perioada
– pierderea backlink-urilor valide

La ce alte probleme credeti ca ar trebui sa ma astept?
Credeti ca este o pierdere care merita sa o suport mai bine acum ca sunt la inceput?

Deschis 0
SEO Teodor 7 ani 5 raspuns 1708 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Scrie aici cum sa procedezi. Este o unealta ce ti-o pune google la dispozitie.

  https://support.google.com/webmasters/answer/83106?hl=en

 2. Salut,

  Este clar mai bine acum la inceput.
  Noi am schimbat dupa 8 ani si numele de domeniu si platforma in acelas timp si am pierdut tot traficul organic. Nu ne-am revenit complet nici acum dupa aproape un an.

 3. Va multumesc pentru informatii. Se pare ca nu ar fi chiar asa de grav precum credeam 🙂

  Privind vechimea domeniului, Google chiar ia in calcul si acest aspect?

  Magazinul este pe Woocommerce. Legat de redirecturi, ca nu ar trebui sa le pun pe toate pe homepage, are cineva idee daca exista un plugin de wordpress care sa “stie” unde sa imi faca redirectul pe noul site? As face redirect manual daca as fi avut 100+ pagini, dar am peste 4600 de pagini, asa ca as cauta o alta metoda decat cea de 301 redirect manual. Are cineva o sugestie?

 4. Super tare raspunsul tau, Catalin. Varianta aceasta de pugin cu import din CSV e super. Pot sa iau link-urile vechi si sa fac bulk edit, lucru care ar fi destul de simplu. Multumesc mult pentru ajutor, m-ai scapat de multa munca. Privind numarul de pagini indexate, numarul lor depaseste 90%. Multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi place mult aceasta comunitate.

 5. Bun gasit,

  Doresc sa redirectionez magazinul online catre un nou domeniu practic sa fac rebranding. Platforma folosita este Opencart.

  Vreau sa stiu daca mai este de actualitate procedura de mai sus, sau daca exista cumva un tutorial actualizat pe 2017-2018.

  Multumesc,

Lasă un răspuns

Browse