Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Sameday a investit peste 1 milion € intr-o aplicatie mobila proprie

Sameday anunta – intr-un comunicat de presa – ca a investit peste 1 milion €, intr-o aplicatie mobila proprie. SAMEDAY App ofera utilizatorilor mai multa predictibilitate, flexibilitate si transparenta in procesul de livrare. Functionalitatile incluse in app raspund cerintelor si nevoilor consumatorilor in ceea ce priveste serviciile de curierat, fiind construite pe baza feedback-ului oferit de acestia, in cadrul unui studiu de piata realizat de companie in mai 2023.

Conform studiului Sameday, livrarea coletelor in siguranta, rapiditatea si comunicarea clara cu privire la timpul de livrare preconizat se numara printre cele mai mari asteptari ale clientilor, in interactiunea lor cu orice companie de curierat. Cercetarea a aratat ca 78% dintre respondenti isi doresc o aplicatie mobila care sa ofere mai mult control si flexibilitate, in procesul de livrare. Functionalitatile cele mai dorite de utilizatori sunt urmarirea in timp real a livrarii, posibilitatea amanarii acesteia si prelungirea termenului de pastrare a coletului in easybox/pachetomat.

Sameday a integrat in noua aplicatie functionalitati ca:

 • urmarirea in timp real pe harta a traseului coletului – clientii pot urmari locatia exacta a coletelor cu pana la 2 ore inainte de livrare
 • plata cu cardul direct din aplicatie – desi au optat pentru plata ramburs, clientii au optiunea de a plati online comenzile, direct din aplicatie
 • redirectionarea coletelor la easybox/la alta adresa – clientii pot opta pentru redirectionarea coletelor catre un easybox din apropiere pentru ridicare ulterioara sau la o alta adresa mai convenabila. Pentru o utilizare facila, clientii au posibilitatea de a salva multiple adrese de livrare accesand meniul „Adresele mele”.
 • prelungirea perioadei de pastrare a coletului in easybox cu pana la 24 de ore – In cazul in care nu-si mai pot ridica coletele de la easybox in timp util, clientii pot prelungi perioada de pastrare a coletelor la easybox direct din aplicatie
 • amanarea livrarii cu pana la 5 zile – in situatiile imprevizibile in care nu se mai afla la adresa pentru a prelua coletul, clientii pot opta pentru a amana livrarea cu pana la 5 zile lucratoare, in Bucuresti si, respectiv, 2 zile lucratoare pentru toate celelalte zone ale tarii
 • salvarea adreselor de livrare si a easybox-urilor preferate
 • adaugarea cardurilor bancare in aplicatie, pentru o plata cat mai rapida
 • acces la istoricul comenzilor si verificarea statusului tuturor comenzilor Sameday in acelasi loc
 • cod PIN/QR la indemana, pentru validarea livrarii
 • notificare cu privire la intervalul de timp in care va fi realizata livrarea
 • anularea comenzii inainte de livrare
 • inregistrarea in app direct cu contul eMAG, Google Play sau Apple Store

„SAMEDAY App este primul produs lansat de Sameday care se adreseaza exclusiv consumatorului final si devine un important diferentiator in piata de curierat. Noul produs este menit sa imbunatateasca experienta clientilor, sa creasca increderea in ecosistemul creat de magazinele online si industria de curierat, contribuind astfel la dezvoltarea e-commerce-ului in Romania. Tehnologia este foarte importanta pentru noi, iar atunci cand dezvoltam solutii digitale  pornim de la asteptarile clientilor care isi doresc sa detina mai mult control asupra procesului de livrare. De aceea, cele mai apreciate functii ale unei aplicatii mobile sunt cele care ofera confort, transparenta si flexibilitate”, transmite Lucian Baltaru (foto, CEO Sameday Group).

Aplicatia mobila SAMEDAY App poate fi descarcata gratuit, din Apple Store sau Google Play. Peste 20.000 de magazine online au livrat prin intermediul Sameday, in primele 8 luni ale acestui an. In prezent, peste 50% dintre comenzile Sameday au destinatia easybox, modalitate de livrare care a devenit un standard in Romania pentru magazinele online, dar si pentru consumatori.

Pe teritoriul Romaniei, exista peste 3.800 de easybox-uri, amplasate in 333 de localitati din mediul urban si rural, iar Sameday are in plan in continuare expansiunea retelei de lockere. In 2023, media zilnica a trimiterilor catre lockere este de aproximativ 150.000, iar timpul mediu de ridicare a comenzilor din easybox este de 6 ore. Anul acesta, cele mai multe comenzi via pachetomat au venit din Bucuresti, unde au fost livrate aproximativ 6 milioane de colete, cele mai multe fiind inregistrate in sectorul 6. Capitala este urmata de Cluj-Napoca, cu peste 1 milion de colete, apoi orasele Iasi, Bacau si Timisoara.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

 1. […] Sameday a investit peste 1 milion € intr-o aplicatie mobila proprie – ECOMpedia […]

Leave a reply