Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

S-a lansat SmartPay, primul serviciu alternativ de plati autorizat de BNR

Start-up-ul romanesc Smart Fintech anunta, intr-un comunicat de presa, lansarea SmartPay, care este prima solutie alternativa de plati prin Open Banking autorizata de BNR, in Romania. In 2021, FinTech-ul isi propune sa proceseze un volum de cateva mii de tranzactii lunar via SmartPay si spera la declansarea competitiei Open Banking si in Romania.

SmartPay este primul serviciu de initiere a platilor de tip cont la cont. Acesta poate fi folosit ca alternativa pentru orice plata online cu cardul pentru cumparaturi, facturi sau utilitati si ca accelerator de plati (integrat in orice aplicatie care gestioneaza resurse financiare sub orice forma, precum facturare electronica, contabilitate, sisteme ERP, platforme de salarizare sau managementul finantelor personale). Serviciul a fost creat sub egida directivei europene PSD2 privind serviciile de plata, care face posibila includerea si altor jucatori in sectorul financiar, pe langa banci si serviciile traditionale ale acestora.

Noul sistem Open Banking aduce schimbari majore in piata financiara traditionala. In Romania, Smart Fintech este primul si singurul furnizor tert de plati autorizat. Prin comparatie, in Germania exista 35 de furnizori, iar la nivelul intregii Uniuni Europene sunt peste 500 de companii autorizate. Smart Fintech a fost fondat de Mihaela Georgescu, Ana Maria Georgescu, Alexandru Cociu si Andrei Dumitru in 2019.

„Siguranta consumatorilor si a partenerilor este pe primul loc, cand vorbim despre dezvoltarea serviciilor financiare. SmartPay utilizeaza principiul de plata IBAN to IBAN si ofera posibilitatea oricarui utilizator sa initieze o plata dintr-un cont bancar accesibil electronic catre un alt cont, nefiind necesara asocierea unui card, cum este cazul platilor traditionale, fapt ce asigura o siguranta mai mare a tranzactiilor online”,  transmite Andrei Dumitru (foto, Cofondator si Expert Tehnic Smart Fintech).

Avantajele SmartPay sunt multiple, de la comisioane mai prietenoase fata de platile traditionale cu cardul, pana la timp mai redus de transfer. Un beneficiu important pentru partenerii SmartPay este ca acestia nu mai au nevoie de licenta suplimentara din partea BNR pentru initierea de servicii de plata, produsul fiind deja acreditat. De asemenea, partenerii nu mai sunt nevoiti sa faca mai multe integrari pentru fiecare banca in parte, SmartPay fiind deja integrat cu cele mai importante banci din Romania.

Strategia Smart Fintech este de a construi un business durabil. Compania isi doreste sa ofere un model comercial cat mai flexibil pentru comerciantii cu care vor stabili parteneriate, cu un model de comisionare a tranzactiilor de tip pay per use, astfel incat acestia sa aiba posibilitatea de a alege pachetul de servicii care li se potriveste cel mai bine si care sa le faciliteze dezvoltarea, insa isi asuma totodata si rolul de a educa piata locala.

„Nu ne asteptam sa vedem acelasi coeficient de crestere precum in tarile fruntase in acest domeniu, insa vedem imaginea de ansamblu, si potentialul pe termen lung este real. Fiind primul Third Party Provider autorizat suntem intr-o pozitie cheie in ecosistemul financiar si simtim responsabilitatea de a aduce plus valoare pentru consumatorii finali. Informarea si educarea pietei sunt elementele de baza, avand in vedere ca Romania este putin in urma fata de alte state europene, dar avem nevoie si de sustinerea bancilor pentru a putea avansa in acest demers”, adauga Ana-Maria Georgescu (foto, Cofondator si Sales & Marketing Manager Smart Fintech).

Bancile integrate pana acum cu serviciul SmartPay sunt BRD, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank si Raiffeisen Bank. Compania lucreaza la integrarea a 10 banci cu produsul SmartPay pana la finalul anului 2021, pentru a putea oferi flexibilitate suplimentara utilizatorilor si isi propune primele parteneriate cu comercianti online si furnizori de servicii.

Comentariu ( 1 )

Leave a reply