Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Românii se tem mai mult de eCommerce decât de eBanking

35% dintre români nu fac achiziții online din cauza temerilor legate de securitate. Doar 10 % dintre români declară că au o teamă specifică cu privire la utilizarea internet banking. 18% dintre români declară că au o temere cu privire la utilizarea conexiunilor wifi, pe device-uri mobile, în afara locuinței. Iar aceste temeri sunt și motivele pentru care românii nu fac uz de aceste instrumente / posibilități digitale.

Studiul Eurostat cu privire la comportamentul online al europenilor relevă că românii sunt cei care folosesc cel mai puțin internetul în e-banking sau e-commerce. Acest comportament este determinat de temerile cu privire la securitatea cibernetică. Astfel, în 2015, 35% dintre utilizatorii români de internet au evitat să cumpere online, din cauza îngrijorărilor privind securitatea tranzacției și a datelor personale.

Suedia (34%) și Portugalia (30%) ocupă următoarele poziții în studiul Eurostat cu privire la reticența față de achizițiile online.

Tările vecine stau mai bine la capitolul încredere în tranzacțiile online. Dintre internauții din Bulgaria, rata celor care au evitat cumpărăturile online în urma îngrijorărilor privind securitatea datelor bancare a fost de 19%, iar în Ungaria de numai 11%.

Cehia (5%), și  Polonia (7%) înregistrează cele mai mici procente de utilizatori online reticenți la e-commerce.

Alte informații cu privire la comportamentul online al românilor relevă faptul că 10% dintre internauții români au evitat operațiunile bancare, iar 18% au refuzat conexiunea online de pe o rețea publică wifi din motive de securitate.

Temerea românilor privind securitatea cibernetică ar putea fi explicația pentru care mulți dintre ei nu sunt dispuși să plătească cu cardul,  preferând încă tranzacțiile cash, de aici și rata mica de conversie în domeniul e-commerce.

Studiul complet aici.  Reticența utilizatorilor de internet la diverse servicii online în UE. (Sursa: Eurostat)

 

Raspunde la aceasta intrebare