Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Romania este tara in care IKEA vinde online cel mai bine

Vanzarile online ale IKEA Romania au reprezentat aproape 25% din totalul cifrei de afaceri ale companiei, cel mai mare procent din Ingka Group, care controleaza toate magazinele brand-ului, anunta compania, intr-un comunicat de presa citat de wall-street.ro. Urmatoarele 2 tari in top 3 sunt Croatia (20,1%) si Marea Britanie (18,2%). In anul financiar 2019 (1 septembrie 2018 – 31 august 2019), IKEA a vandut peste 20 de milioane de produse (62% – mobilier, 38% – accesorii), in valoare de peste 160 de milioane € (fara TVA) in tara noastra, cu 15,2% mai mult YoY.

Din aceasta suma, incasarile online au crescut cu 35% fata de 2018, totalul fiind de 202.360 de comenzi. Site-ul romanesc a fost accesat de aproape 22 de milioane de vizitatori, in perioada amintita (in timp ce pragul magazinului din Baneasa a fost trecut de peste 3,6 milioane de persoane).

„Suntem foarte multumiti de performantele noastre in Romania si suntem mandri ca a continuat sa fie una dintre pietele cu cea mai rapida crestere. Am deschis Pallady, cel mai mare magazin IKEA din sud-estul Europei (10.000 de produse, 37.000 m2n.r.), precum si 4 centre de colectare in intreaga tara, incheind anul fiscal cu un total de 1.344 de angajati, ceea ce reprezinta o crestere de 20,4%, in comparatie cu cel precedent. Vom continua sa investim atat in oamenii nostri, cat si in formate noi, pentru a face IKEA si mai convenabila, mai accesibila si mai sustenabila pentru si mai multi oameni din Romania”, transmite Sara Del Fabbro (Country Retail Manager, IKEA Europa de SE).

Leave a reply