Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Rocket Internet strange $500 milioane, vrea sa devina cel mai mare incubator e-commerce din lume

Daca va place sau nu, Rocket Internet nu pleaca nicaieri. Compania, un incubator de e-commerce care are sediul in Berlin, si-a constituit o afacere din lansarea unor copii ale site-urilor de succes pe diverse piete din lume. Recent, Rocket Internet a strans 500 de milioane de dolari in capital nou.

Fondata in 2007 de catre fratii Samwer (Alexander, Marc, si Oliver), Rocket Internet a pus bazele a mai mult de 100 de companii pe cinci continente. Unele dintre site-urile Rocket Internet si-au strans capital propriu. Lazada, care se vrea a fi „Amazonul din Asia de Sud,” a strans 100 de milioane de dolari, in timp ce entitatea e-commerce Lamoda a atras o uimitoare investitie de 130 de milioane de dolari.

Pe plan global, Rocket sustine ca a creat mai mult de „o duzina de jucatori de succes in e-commerce” din 2010, inclusiv Lazada, Lamoda, The Iconic in Australia, Jumia in Africa, si Namshi in Orientul Mijlociu.

Pentru a pastra firma pe o line ascendenta si a asigura crearea de companii noi, Rocket a primit 500 de milioane de dolari de la Investment AB Kinnevik si Access Industries.

„Capitalul suplimentar sprijina obiectivul nostru de a fi cel mai mare si cel mai de succes creator de companii cu impact major in spatiul internetului si reafirma increderea investitorilor in afacerea noastra”, a declarat Oliver Samwer. „Vom utiliza acest capital nou pentru a consolida prezenta noastra pe plan global si in acelasi timp vom continua sa construim companii de succes cu colaboratorii nostri”.

Capitalul proaspat dobandit a fost strans pe parcursul a putin mai mult de un an. Este una dintre cele mai mari investitii facute vreodata intr-un incubator web si accelerator de companii. Cu aceste noi fonduri, Rocket a reusit sa acumuleze acum mai mult de 1 miliard de dolari in finantare.

Asta inseamna ca va trebui sa ne asteptam ca Rocket si fratii Sawmers sa continue sa scoata mai multe site-uri si startup-uri in intreaga lume.

Sursa: http://www.reuters.com/article/2013/07/16/idUS358127578120130716 
Autor: Sean Ludwig

Leave a reply