Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Rocket Internet strange $500 milioane, vrea sa devina cel mai mare incubator e-commerce din lume

Daca va place sau nu, Rocket Internet nu pleaca nicaieri. Compania, un incubator de e-commerce care are sediul in Berlin, si-a constituit o afacere din lansarea unor copii ale site-urilor de succes pe diverse piete din lume. Recent, Rocket Internet a strans 500 de milioane de dolari in capital nou.

Fondata in 2007 de catre fratii Samwer (Alexander, Marc, si Oliver), Rocket Internet a pus bazele a mai mult de 100 de companii pe cinci continente. Unele dintre site-urile Rocket Internet si-au strans capital propriu. Lazada, care se vrea a fi „Amazonul din Asia de Sud,” a strans 100 de milioane de dolari, in timp ce entitatea e-commerce Lamoda a atras o uimitoare investitie de 130 de milioane de dolari.

Pe plan global, Rocket sustine ca a creat mai mult de „o duzina de jucatori de succes in e-commerce” din 2010, inclusiv Lazada, Lamoda, The Iconic in Australia, Jumia in Africa, si Namshi in Orientul Mijlociu.

Pentru a pastra firma pe o line ascendenta si a asigura crearea de companii noi, Rocket a primit 500 de milioane de dolari de la Investment AB Kinnevik si Access Industries.

„Capitalul suplimentar sprijina obiectivul nostru de a fi cel mai mare si cel mai de succes creator de companii cu impact major in spatiul internetului si reafirma increderea investitorilor in afacerea noastra”, a declarat Oliver Samwer. „Vom utiliza acest capital nou pentru a consolida prezenta noastra pe plan global si in acelasi timp vom continua sa construim companii de succes cu colaboratorii nostri”.

Capitalul proaspat dobandit a fost strans pe parcursul a putin mai mult de un an. Este una dintre cele mai mari investitii facute vreodata intr-un incubator web si accelerator de companii. Cu aceste noi fonduri, Rocket a reusit sa acumuleze acum mai mult de 1 miliard de dolari in finantare.

Asta inseamna ca va trebui sa ne asteptam ca Rocket si fratii Sawmers sa continue sa scoata mai multe site-uri si startup-uri in intreaga lume.

Sursa: http://www.reuters.com/article/2013/07/16/idUS358127578120130716 
Autor: Sean Ludwig

Leave a reply