Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cea mai mare companie e-commerce din Africa livreaza cu drona

Jumia.com (cea mai mare companie e-commerce din Africa) a lanst primul servicii commercial de livrare cu drona de pe continentul african, in Ghana, citim pe voanews.com. Livrarea pe cale aeriana a fost lansata dupa mai mult de trei luni de teste si este o colaborare intre Jumia si Zipline, o companie care ofera servicii de livrare instant, cu sediul in California.

„Credem ca acest serviciu permite accesul in zone extrem de izolate din Africa, cu o viteza foarte mare si intr-o maniera sigura si sustenabila”, a explicat Apoorva Kumar (Chief Operations Officer, Jumia), pentru sursa amintita. Deocamdata s-au facut 100 de livrari cu drona, pentru produsele comandate online de pe jumia.com.gh. In total, Jumia opereaza in 11 tari africane, unde are peste 30 de depozite si spera sa extinda acest tip de livrare aeriana pe intregul continent, pe viitor.

Conform unui raport marca Forbes (din martie 2022), Africa are probleme la capitolele energie si infrastructura rutiera, dar continentul are o rata de penetrare a Internetului de 70%. Pentru ca livrarile cu drona sa aiba succes la scara larga, tarile africane trebuie sa isi puna la punct si sistemul de adrese, care ramane un obstacol major, momentan. In plus, Africa nu sta prea bine nici apropo de alte aspecte-cheie ale comertului digital: conectivitate, absenta sistemelor de plata si a politicilor guvernamentale conexe (mai putin de 40% dintre tarile africane au adoptat o legislatie legata de protectia datelor personale, de exemplu).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply