Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Ritmul de crestere a accesului la Internet a incetinit dramatic (studiu)

Ritmul in care populatia mondiala are acces la Internet a scazut dramatic din 2015 incoace, conform unui raport al Natiunilor Unite, citat de theguardian.com: de la 19% (in 2007), la doar 6%, in 2017. Accesul online este definit de catre Natiunile Unite drept utilizarea Internetului, de pe orice dispozitiv, din orice locatie, cel putin o data in ultimele trei luni.

Acum patru ani, organizatia amintita estima ca 50% din populatia globala va fi online pana in 2017 (dar aceasta incetinire inseamna ca vom ajunge la procentul amintit abia in mai 2019). In acest moment, 3,8 miliarde de persoane nu au acces la Internet, cele mai afectate paturi sociale fiind populatia rurala si femeile (in zonele urbane sarace, proportia intre barbatii care au acces online si femeile care au acces online poate fi si de 2 la 1).

Dezavantajele acestor persoane? Lipsa Internetul inseamna mai putine oportunitati economice, lipsa accesului la dezbaterile publice online, la educatie, la social media, la servicii guvernamentale online. Internetul este motorul cresterii economice, arata diverse studii: in 2012, Universitatea Berkeley (California), a descoperit ca o crestere de 10% a accesului la Internet broadband este echivalent cu o crestere de 1,35% in PIB-ul tarilor in curs de dezvoltare; un studiu marca Pew Research Center (din octombrie), realizat in Ghana, Kenya, Nigeria, Senegal, Africa de Sud si Tanzania, 79% dintre respondenti cred ca daca ar avea acces crescut online ar fi mai educati.

Raspunde la aceasta intrebare