Retur produs cu plata ramburs

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Un client doreste returnarea unui produs cu plata ramburs. Unde e specificat in legislatia comertului online ca acest lucru nu e posibil?
Mai mult, vrea rambursul in plic de la curier, cash.

In lege spune ca banii se returneaza prin aceasi modalitate de plata folosita la cumparare, aceasta fiind ramburs la curier la primirea coletului.

Deschis 0
Chestiuni legale Mihaelabuh20 7 ani 5 raspuns 3052 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Nu este specificat in lege. Dar poate fi specificat in termenii si conditiile siteului cu care clientul a fost de acord in momentu efectuarii comenzii. De obicei siteurile returneaza banii intr-un cont al clientului din contul firmei pentru a putea justifica mai usor stornarea facturii in contabilitate.

 2. Ramburs la primirea coletului nu e ramburs la ridicarea coletului. Echivalentul este trimiterea banilor cu mandat postal. Plus nu poti da banii inainte sa faci storno, si nu poti face storno pina nu primesti produsul si il verifici.

  Toate acestea sunt sau ar trebui mentionate in termeni si conditiile de la cumparare.

 3. Va ramane cu vrutul. Banii se vireaza in cont, nu esti obligat prin lege
  PS: toti vor retur ramburs

 4. Salut,

  In termenii si conditiile magazinului ce ai specificat?
  Daca ai specificat ca banii ii va primi in termen de 14 zile de la returnarea produsului, clientul va trebui sa respecte asta.
  Oricum produsul returnat trebuie intai verificat, iar curierul nu cred ca va astepta pana cand vei verifica produsul.
  Legea spune clar ca banii vor trebui returnati in maxim 14 zile.
  Mai multe detalii gasesti aici: https://www.trusted.ro/faq-trusted-ro/oug-nr-34-2014/

 5. Va multumesc pt raspunsuri. In termenii si conditiile siteului sunt specificate toate aspectele mentionate de voi, insa clientii sunt cum sunt. Pana la urma clienta a acceptat sa ii fac stornarea in cont, insa daca cititi legea cu atentie veti vedea ca banii trebuie returnati prin aceeasi modalitate de plata cu care a achitat clientul, deci legal ar fi avut oarecum dreptul sa ii trimit banii in plic – niste costuri inutile pe care oricum nu vroia sa si le asume. Legea spune ca nu ai voie sa limitezi drepturile consumatorului prin clauze neconforme cu legislatia etc etc

Lasă un răspuns

Browse