Reclamele mele din Facebook sunt active dar nu ruleaza

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

De aproximativ doua saptamani am o problema cu contul de Facebook.
Am totul platit la zi , am campanii create si active care intr-o zi produc , sunt livrate catre clienti , au reach suficient si chiar convertesc , iar urmatoarea zi nici macar o reclama nu mai produce nimic. Reach 0, conversion 0, spent 0. Campaniile apar ca active dar nu se livreaza. Persista deja de doua saptamani aceasta problema, vorbesc cu cei de la Facebook zilnic, dar nu primesc nici un raspuns pertinent. Fiecare imi spune altceva, fiecare gaseste o alta explicatie, dar cred ca nimeni nu stie sa-mi spuna exact ce se intampla. A mai patit cineva acest lucru, si daca da cum s-a rezolvat?
Multumesc.

Deschis 0
Campanii in Social Media PPC & Adwords Marian Pirvan 7 ani 10 raspuns 4712 vizualizari 0

Răspunsuri ( 10 )

 1. Buna,
  Nu asta este problema. Oamenii care se ocupa de bannere si cei care se ocupa de facebook cunosc prea bine aceste aspecte, prin urmare atunci cand fac un banner , au inclusiv tooluri cu ajutorul carora masoara cantitatea de text dintr-un banner. Ideea este urmatoarea: ad seturile sunt aprobate toate, sunt active dar se face livrarea. Sau se mai intampla urmatorul lucru: doua zile ruleaza si produc , a 3 a zi nu mai ruleaza deloc. Ceea ce este foarte ciudat. Intre timp , ieri au pornit. Sper ca astazi dupa ora 10.00 cand se schimba ziua, ptr ca din pacate am contul pe alt fus orar, sa ruleze in continuare. Precizez ca nu exista o problema de plati.Pana sa inceapa aceasta problema, facebook inclusiv ne credita o zi doua in cazul in care nu reusea sa traga banii de pe card. O prostie a bancii, ptr ca dupa ora 19.00 cred , pana dimineata la ora 09.00 retrag banii din cont. Daca facebook incearca in aceasta perioada sa incaseze nu reuseste ptr ca este contul gol. 🙂
  Multumesc

 2. Ai grija la setarea pixelilor pe site, conflicte etc

 3. Ai bidul prea mic la click sau cpm

 4. @Andrei – am 3 specialisti marketing , cate unul pentru fiecare tara in care vindem – dar contul de facebook ads este unul singur.
  @George – nu cred ca asta a fost problema.
  @Maria – este imposibil ca in prima zi sa mearga, a doua nu si intr-a 3a sa-si revina. Se fac ad-uri ptr 3 tari diferite cu targetari diferite, unele mai restranse , altele mai extinse, unele mai noi altele mai vechi, etc. Sunt ad seturi cu un nr mai mare de ad-uri , si ad seturi cu un nr mai restrans de reclame.Exista un mix, si din punctul meu de vedere ar fi imposibil sa nu fie livrata chiar nici o reclama. Plus ca de fapt exista o fluctuatie.Daca ar produce mai putin as intelege, dar deloc nu e normal.
  @Sabina – Bid-ul nu e niciodata prea mic , este cel putin cel sugerat sau mai mare.
  Multumesc.

 5. Inceara optiunea cu bid automat de la Facebook ( imi scapa acum cum se numeste ) . Adica lasa Facebook sa te taxeze pe click cat credede cuviinta ca sa iti ruleze reclama. Cand iti va merge reclama, o sa-ti dau mailul meu c sa-mi trimiti un cadou, si iti voi explica si de ce patesti asta. Aaa inca ceva. Concediaza-ti marketerii daca nici asta nu stiu

  • Buna sabina:) Acceasi problema o intampin si eu de cateva zile. Platesc lunar peste 10.000 euro la facebook si nu am avut incidente. Da-mi un mail sau nr de contact si dece nu..putem si colabora.

 6. @Sabina – contul este ok acum. A doua zi dupa ce am postat mesajul si-a revenit in sensul ca nu am mai avut zile fara rezultate-deci reclamele au rulat, si dupa sume au rulat bine.Referitor la marketerii mei , de obicei asa lasa bidurile. Doar eu cand imi bag nasul maresc fata de propunerea facuta de facebook.
  Le-am verificat acum mai multe seturi de aduri si sunt pe automat toate. Nu e chiar asa de simplu sa renunti la oameni plus ca stiu ca nu e vina lor. Un cadou poti sa-ti alegi de la noi de pe site fac eu cinste. 🙂
  Am avut un marketer , dar am renuntat la el acum aproximativ o luna. Functionau reclamele pentru doua tari , iar pentru tara de care se ocupa el nu functiona.Am pierdut jumate de duminica sa aflu ca a pus ca bid maxim 1 ron la toate adurile sale.
  Concluzionand lucrurile stau in felul urmator: intr-un week end facebook nu reusit sa ne traga banii din cont.Luni vazand problema platii am incercat sa o procesez manual. Nu a functionat si imi tot respingea cardul principal. Am trecut pe cardul secundar si la fel imi tot respingea. Am scos cardurile si am bagat altul.Din nou respins. Intr-un final am reusit sa platesc cu un al 4 lea card de BCR.
  Precizez ca cele 4 carduri erau de la banci din 3 tari diferite. Cele din afara aveau limite de plati despre care nu stiam , pentru ca bani erau suficienti pe toate. Facebook a considerat ca este o tentativa de frauda si mi-a blocat contul automat.
  A intrat intr-un sistem de verificare automat, si dupa multe discutii ,mailuri si sesizari ne-au anuntat ca a trecut intr-un sistem de verificare manual din cauza acestei probleme.
  Ce v-am spus acum este unul dintre raspunsurile lor. Un alt raspuns a mai fost la un moment dat ca intr-un ad set am prea multe ad-uri.
  Am ascultat si acest sfat.
  Deasemenea mai precizez ca le-am cerut un account manager iar raspunsul lor a fost: Unfortunately for Romania we do not have this option for now.
  Multumesc oricum pentru raspunsuri.
  PS: Unul dintre tipii cu care discutam si ii explicam ca nu-mi functioneaza contul mi-a spus ca sunt eu frustrat si nu intelege de ce ma enervez. Contul merge perfect si imi trimitea print screenuri cu raportari din zilele cand reclamele rulau. :))

 7. Am glumit cu cadou. O persoana care are pretentia sa fie platita pentru a administra campanii pe FB trebuie sa stie macar niste chestii minime, pe care eu le-am descoperit ca autodidacta. Mult succes!

 8. Singles Events – numele e problema in primul rand, trebuie un marketing mult mai subtil pentru ceea ce va propuneti. Nu-i spui omului in fata : ” bai, esti single, hai sa-ti gasesti si tu pe cineva”. Studiati reclamele pt produse de slabit, pun accentul pe silueta pe care o vor obtine, nu pe starea actuala. Site-ul este prea “basic”, nu se pune deloc accentul pe emotional, s-ar potrivi unor tabere pt copii cu designul actual. Trebuie schimbata metoda de marketing a conceptului, care este bun. Va recomand sa cautati o agentie de marketing

 9. Salutare,

  Cu aceeasi speta ma confrunt si eu acum: reach infim, aproape 0, spent maxim 1 ron imediat dupa aprobare reclama, asta chiar daca bugetul este de 30-50 ron / zi. Am incercat mai multe variante: modificare audienta, text, imagini, crestere / scadere buget, inchidere ad care nu merge si creare ad nou dar aceeasi situatie – nu ruleaza nimic.

  Cu platile catre ei nu sunt / nu au fost probleme. Scria Bogdan mai sus de varianta unei plangeri din partea unui tert, cum pot verifica si acest aspect?

  Ce altceva as mai putea incerca?

  Merci.

Lasă un răspuns

Browse