Promovare prin Yahoo

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna,

A facut cineva promovare prin Yahoo.ro/Yahoo.com pentru produse/servicii ce se adreseaza publicului din Romania? Daca da ce rezultate ati obtinut comparativ cu Adwords, Facebook…

Vreau sa fac o campanie de test pe yahoo si nu stiu de unde sa incep, costurile sunt decente, ce pot targeta, etc…

Multumesc anticipat!
Matei Horia

Deschis 0
Generalitati PPC & Adwords Matei HORIA 9 ani 4 raspuns 2238 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Eventual si comparatii cu campanii pe bing, linkedin.
  Si eu sunt interesat.
  Multumesc

 2. Multumesc pentru raspuns Cristi. Daca ai timp sa detaliezi putin, CPC/CPM, CTR, rata conversie, ce ai zona/varsta ai targetat.

  Multumesc!

 3. Da, inca se mai foloseste yahoo pentru alerte, email pro, messenger, grupuri yahoo + mutarea fostului “webmaster tools” in bing webmaster, serviciul flickr si altele mai mult sau mai putin cunoscute.

 4. Salut Matei,

  Rezultatele PPC pe Yahoo, ca orice campanie PPC dealtfel, variaza foarte mult in functie de complexitate, nisa si experienta advertiserului. Din acest motiv, te sfatuiesc sa NU IEI DE BUNE nici parerile pro, nici cele contra expuse aici si SA TESTEZI TU, sa vezi cum merge pentru tine si magazinul tau.
  In plus, oricat de “prost” ar merge, oricat de mic e CTR, volumul de cautari, etc … , daca ai ROI pozitiv este numai de bine 🙂.
  Interfata lor este prea simpla si efortul necesar pentru a seta o campanie este prea mic (~15-30 minute) pentru a te lasa influentat de parerile altora :). Sa nu mai vorbim ca, daca folosesti AdWords, poti importa direct campaniile tale gata setate din contul Google.

  Yahoo PPC se face prin interfata Bing pentru advertiserii care au bugete mai mici de $10k US pe luna (https://advertising.yahoo.com/). Inscrie-te pe http://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/sign-up. Cand ai timp citeste http://searchengineland.com/library/bing/bing-ads pentru mai multe informatii. Aici ai pagina Bing de cursuri explicative – http://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/courses.

  – Dpdv al performantei, pe international, Yahoo/Bing are un CTR asemanator cu AdWords, volume de cautari cam la 40% din Adwords si preturi in jur de 40-60% comparat cu Google (ai un keywords tool inclus in interfata de PPC care iti permite sa vezi volumele si preturile estimative).
  – Dpdv al calitatii traficului, este similar cu AdWords pe targetare internationala.
  Performanta depinde foarte mult si de viziunea si experienta in PPC a advertiserului (exact ca la AdWords … aceelasi magazin, aceleasi produse, aceleasi preturi, se schimba PPC-istul si magazinul poate trece de pe negativ pe pozitiv (sau invers) prin simpla redesenare a campaniilor).
  – Dpdv al impresilor, PPC Yahoo/Bing nu apare numai in produsele Yahoo (Yahoo si Bing search, Messanger, Flickr … etc). Anunturile apar si prin reteaua display a Yahoo Bing (http://Media.net – similara cu reteaua Google AdSense) si pe alte motoare de cautare care folosesc datele Yahoo/Bing pentru afisarea rezultatelor de search.

  Yahoo/Bing au introdus recent targetare regionala pe Romania (pana acum vreo 6 luni aceasta nu era disponibila) si trebuia facute tot felul de artificii pentru a putea targeta local.

  Succes!
  Sper sa te ajute.
  E.

Lasă un răspuns

Browse