Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Programul eMAG „Deschide Romania” a atras peste 2.000 de producatori

Lansat in ianuarie 2017, programul eMAG de sustinere a micilor producatori „Deschide Romania” a ajuns sa includa peste 20.000 de producatori, din toate judetele tarii, citim pe marketplace.emag.ro. „Deschide Romania” a fost creat pentru a le oferi micilor producatori locali sansa de a-si lista produsele in eMAG Marketplace, oferindu-li-se comisioane mai mici cu 50% (in medie) fata de standard sau chiar 0% (pentru ONG-uri). Investitia initiala a fost de peste 1 milion de lei. Produsele din program sunt semnalizate cu logo-ul „Deschide Romania”.

Acesti 3 ani de la lansare inseamna:

  • comenzi cu valoare totala de peste 13 milioane lei in 2019 (cu aproape 20% mai mult YoY)
  • valoare totala a vanzarilor generate prin program de 30 milioane lei
  • peste 570.000 de produse disponibile prin program
  • peste 200.000 de produse vandute
  • cel mai bine s-au vandue produsele textile, home&deco, hainele pentru copii si jucariile
  • primele 3 judete din program (altele decat Ilfov), ca numar de producatori inscrisi – Cluj (108 companii), Iasi (68 companii), Timis (56 companii)

„Dupa trei ani de program Deschide Romania, vedem rezultate care ne motiveaza sa ne concentram si mai mult pe aceasta platforma. Am reusit ca, intr-un timp destul de scurt, sa triplam numarul de comenzi plasate si sa aducem in stoc peste jumatate de milion de produse fabricate 100% in Romania. Deschide Romania aduce mai aproape de clienti o varietate mai mare de produse autohtone si valoare adaugata comunitatilor locale, prin incurajarea economiei sociale”, transmite Florin Filote (Director eMAG Marketplace).

Antreprenorii care doresc sa se inscrie in program isi pot alege orice domeniu de activitate, cu exceptia industriei alimentare. Pentru a face parte din program, companiile producatoare trebuie sa aiba o cifra de afaceri nu mai mare de 500.000 de lei in anul fiscal anterior si orice produs propus spre comercializare sa fie fabricat exclusiv in Romania.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] celor peste 2.000 de producatori, intreprinderi sociale si ONG-uri inscrise in programul „Deschide Romania” au crescut cu 20% in 2019, comparativ cu 2018; programul va fi extins si va include noi beneficii […]

Leave a reply