Produse scoase din stoc – cum afecteaza scoaterea lor din site dpdv SEO?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Cum se procedeaza cu produsele care nu mai sunt pe stoc (si care nici nu pot fi aduse pentru o perioada mai lunga de timp)? Le scoatem pur si simplu si daca da, cum afecteaza asta dpdv SEO? Sau lasam pagina produsului cu mentiunea “Stoc epuizat”?

Deschis 0
SEO Sergiu Dobos 11 ani 3 raspuns 2081 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Un raspuns ar fi o redirectare 301 spre categoria din care facea parte produsul, plus un mesaj generat dinamic via cookies, care sa anunte vizitatorul ca produsul nu se mai afla pe stoc (optiunea cu cookie in timpul la 301 redirect, ar fi optima pentru experienta vizitatorului).

  Depinde cate pagini cu produse care nu mai sunt pe stoc ai , daca ai multe sa nu-ti afecteze performanta serverului sau poti sa lasi paginile, dar vor avea un bounce rate mai mare si vor consuma din limita de crawl.

  Sunt mai multe variabile de luat in considerare.

 2. Zic ca, daca o sa poti readuce candva pe stoc produsele in cauza, e bine cu 301 catre categorie sau produs similar – difera culoarea sau unul, doua detalii. De altfel, chiar daca nu le mai aduci niciodata, tot 301 te salveaza, dar e foarte important sa-i spui vizitatorului ca e lipsa stoc si sa nu-l lasi sa caute orbeste un buton de comanda. Asta enerveaza si duce la iesirea de pe site; si tie daca ti-ar placea mult un produs si dupa ce l-ai gasit, in sfarsit, sa fii gata sa deschizi portofelul si sa nu ai cum sa-l cumperi. Cu 301 ti-ai putea pastra si avantajul SEO, daca era pana atunci si te bucurai de el.

 3. Traficul din SEO e important. Mai important insa e utilizatorul. Daca reusesti sa mentii traficul din seo pe acele produse EOL dar in acelasi timp sa-ti ajuti clientii, atunci ai gasit solutia.

  Vezi ce fac principalii jucatori in piata de ecommerce in acest caz:
  PC Garage

  EMAG

  MarketOnline

  Urmareste si discutiile de pe grupul din Facebook unde am pus o intrebare legata de aceasta practica: https://www.facebook.com/groups/comert.electronic.ro/permalink/580951401915076/

Lasă un răspuns

Browse