Procedura vamuire pt importuri pe firma din China si transport gratuit

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna,

Am si eu o nelamurire referitor la importuri pe firma din China, prin DHL, tranzactii online platite cu cardul, transport 0 dollars (pentru ca vanzatorul chinez ofera transport gratuit pt comenzi mai mari de o anumita suma).

Pe scurt, se pare ca s-a schimbat ceva in sistemul de vamuire la noi (nu m-am lamurit inca ce anume) si de vreo luna agentul de import DHL nu mai accepta factura de la vanzatorul chinez fara a se specifica si contravaloarea transportului pt respectivul pachet. Daca firma noastra nu a platit transport, se pare ca vama nu accepta factura cu “shipping 0 dollars”, trebuie musai sa obtinem informatia de la vanzatorul chinez cu privire la cat a platit el pt transport acolo, in tara lui (?!).

Mi se pare tare ciudata aceasta noua cerinta si nu ii vad sensul. Eu declar cu toate actele ok (extras de cont, facturi, etc) cat platesc pt acea marfa si tot nu e suficient.
La DHL am trimis reclamatii, am sunat de mai multe ori dar nu am primit niciun raspuns care sa ma lamureasca.

Cei care aveti experienta pe zona de import, ma puteti lumina si pe mine?

Multumesc,

Deschis 0
Logistica Cris 7 ani 3 raspuns 2849 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Salut

  Spune I chinezului sa scrie pe invoice la condiții de transport “CFR Bucuresti” sau orașul destinatiei

 2. Salut, free shipping nu exista , DHL nu transporta gratuit si tocmai din acest motiv trebuie trecuta acolo conditia de livrare DAP sau si mai simplu vorbesti cu chinezul sa puna valaore de transport pe factura.
  gen:marfa
  1 x 400 usd
  2 x 350 usd
  shipping: 120
  Daca nu pierzi o zi , doua prin vama si dpdv contabil nu te afecteaza cu nimic.

  Aceasta conditie este mai veche de 1 an, minim de cand am avut si eu problema.

  Un salut

 3. Calculul taxei vamale si a TVA in vama implica proceduri diferite de calcul. TVA in vama include transportul dar calucul taxei vamale se aplica doar la valoarea produsului. Acesta este motivul. Asa ca factura cu taxe de transport mentionate separat, chiar daca le plateste shipperul.
  Daca vrei mai multe informatii ma gasesti pe chinaromania.ro

Lasă un răspuns

Browse