Care este nivelul de satisfactie oferit de companiile de curierat cu care colaborati?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Doresc sa readuc in atentie aceasta intrebare care a fost pusa acum 6 ani. De atunci si pana acum lucrurile s-au schimbat, cred ca e benefic sa existe un feedback pe situatia actuala. Multumesc anticipat celor ce se vor implica prin raspunsuri.

Cat platiti pe colet la firma de curierat (primul kg)?
Activitatea companiilor voastre genereaza nevoia livrarilor in aceeasi zi? Dar in intervale de 2-4-6 ore de la introducerea in sistem?
Ce costuri va genereaza in acest moment serviciile de livrare Express (2-4-6 ore)?
Cat platiti pe colet la firma de curierat(cu tva, un colet standard 1kg) ?
Livreaza in toate localitatile (si cele mici) fara km suplimentari?
Cat costa returul unui colet sau este gratuit ? etc.
Ce volum aveti pe luna ?

Deschis 1
Logistica Dan Bodron 2 ani 2 raspuns 464 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. In momentul de fata folosesc cel mai in voga agregator de firme de curierat: http://www.woot.ro

  De ce?
  Pentru ca am inceput prin a trimite putine colete pe luna <50, la tarifele standard de pe platforma: 7.5 ron Bucuresti-Bucuresti cu Stack Courier (a fost integrat si un alt curier local, inteligent logistic sau ceva de genul dar aia sunt niste tepari, nu virau rambursurile si i-au eliminat de pe site), in tara am trimis prin Nemo, Sameday, Urgent Cargus, DPD, GLS. I-am testat pe toti, ca sa vad cu care ma inteleg bine.
  GLS sunt cei mai scumpi (18 ron+tva la 100 colete lunar) dar si cei mai seriosi/prompti/profi etc. Daca vrei sa ai o imagine buna sau vinzi produse mai scumpe unde un colet nelivrat te "ustura", adica iti scade proftul generos, AI NEVOIE de ei.
  Nemo sunt buni pentru colete voluminoase si/sau grele
  Sameday sunt… meh. Par ok la inceput dar te taxeaza peste tot unde te prind.
  DPD si Cargus sunt cam la acelasi nivel, iar preturile sunt imbatabile: 11.2 ron primul kg (in cazul DPD primele 3kg), rambursul in cont colector 2.8 ron (acum este promotie cu 0.8 ron). Calitatea cam tot pe acolo.

  Intre timp, volumul livrarilor mele a crescut, preturile pe care le platesc pentru curierat au scazut. Am primit discount pentru volumele de trimiteri (cei de la woot ofera discount pentru volumele de trimiteri intre 5 si 20% din tariful de lista). Oricum nu as fi avut un pret atat de bun cu niciun contract la nicio firma de curierat. Pentru cei aflati la inceput de drum, cu pana in 1000 de colete pe luna sunt ok. Cred ca si peste 1000 de colete pe luna poti obtine un pret bun, comparabil cu cel de la firmele de curierat.

  Au integrare cu emag, woocommerce, am inteles ca in curand si cu shopify, gomag, presta etc
  Oricum, e o gura de aer proaspat pe piata de curierat din romania.

Lasă un răspuns

Browse