Platforma e-commerce pentru un magazin online cu 10.000+ produse

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ce platforma recomandati pentru a fi folosita la un magazin electronic, cu 10,000+ produse ?
E mai bine sa incepi cu ceva gen PrestaShop sau OpenCart, si s-o populezi ulterior cu addons/templates care ti se par potrivite, sau cu o platforma gen volusion/shopify , la care platesti lunar o suma ?

Deschis 0
Alegerea platformei Victor 11 ani 6 raspuns 3238 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Sunt cateva platforme care si misca bine cu 10.000+ produse.

  Recomandarea mea si a mai multor persoane active de aici este sa te orientezi dupa o platforma romaneasca. Gasesti cateva discutii interesante aici https://ecompedia.ro/ce-platforma-ecommerce-credeti-ca-este-cea-mai-buna.html si aici vezi ce firme romanesti fac implementari https://ecompedia.ro/ce-firme-care-fac-implementare-de-magazine-online-in-romania-cunoasteti.html

 2. Prestashop pica din start. Inclusiv cu plata nu gasesti module care tin de seo. Pe forumurile de presta nu am gasit timp de o luna programatori sa execute modulele necesare. Cele cu plata nu rezolvau problemele + doar programatorii le puteau implementa/readapta.
  Ca tocmai am raspuns pe un forum de seo: Verifica platformele din top 10-40 de pe nisa ta. Daca vrei performanta, uita de ieftineala.

 3. Pt mine, 10.000+ produse = magazin mediu, iar un magazin mare, universal, de la 100.000+.

  Sunt la noi deja multe magazine pe IT&C care au 20.000+ de produse si nu necesita platforme super avansate, desi.. fiecare luata in parte este o opera in sine, multi dintre jucatorii imediat aflati sub lider si-au adaptat si personalizat foarte mult platfoma chiar daca acum X ani de zile au pornit de la un open source. Dupa cum sunt platforme open source care functioneaza bine mersi in parametrii foarte ok la 10.000+ produse, sau platforme proprietare romanesti, fie ca sunt SaaS fie ca le instalezi pe server.

  Numarul de produse poate fi o bariera importanta numai daca il corelam cu traficul de pe site, cu numarul de cautari si accesari simultane in baza de date.. altfel, nu prea vad un challenge prea mare sa ai 10.000+ produse.

  Mai exista si viteza de „rotatie” a produselor, viteza de inlocuire a unor produse eol cu noi produse, viteza de rotatie a stocurilor – fluctuatia zilnica/in timp real a produselor, viteza de schimbare a preturilor.. si alti parametri dinamici care tin de colaborarea cu furnizorii, si care sunt de luat in calcul cel putin pe sectorul IT&C, sau poate Carti.

  Ce as vrea sa spun ca in esenta numarul de produse gazduite nu este un parametru in sine, dar dinamica stocurilor, preturilor si a altor parametrii care tin de actul de comert in sine, da.. acei parametrii sunt de luat in calcul la proiectarea unei platforme de ecommerce.

 4. Pentru răspunsul la întrebarea asta ne-am distrat într-o zi şi am simulat un magazin virtual cu 100000 de produse pe E-media şi uitecum se comportă: http://www.100000.e-media.com.ro/

  0
  2013-02-03T17:35:28+02:00

  La un magazin cu peste 10000+ produse recomand o platforma la care poti conecta un ERP care sa te ajute la tot procesul de vanzare: gestiune(intrari, iesiri, NIR, bon de conversii, etc), vanzari(facturier, chitantier, proforme, etc), contracte, etc. 🙂 Partea de SEO si alte facilitati le poti face mai tarziu.

  0
  2015-03-01T21:26:16+02:00

  Buna, ma intereseaza un dezvoltator ce poate face set up pe un magazin construit pe Shopify. Pe cine ati recomanda? multumesc!

Lasă un răspuns

Browse