Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Platforma de Fashion Asos.com strange 80 de milioane £

Platforma de Fashion britanica Asos.com a strans cu suces suma de 75 de milioane £ (echivalentul a 86,7 milioane €), de la mai multi investori institutionali, anunta ecommercenews.eu. In plus, si-a majorat capitalul propriu prin vanzarea de actiuni in valoare de 5 milioane £ (adica 5,8 milioane €) catre mai multi investori din domeniul vanzarilor cu amanuntul.

Compania a facut si un imprumut in valoare de 200 de milioane £ (231,2 milioane €) de la Bantry Bay Capital. Si a luat si un credit de 75 de milioane £ (inca 86,7 milioane €), cu o dobanda anuala de 11% – ceva destul de riscant, spun analistii in domeniu. Asos vrea sa reduca astfel costurile si sa aiba un control mai bun al stocurilor. Retailerul de Fashion britanic spera ca aceste fonduri il vor ajuta sa redevina profitabil in decurs de 12 luni, prin simplificarea proceselor de lucru, reducerea costurilor si apelul la inovatii.

Anuntul legat de aceasta injectie de capital a venit la scurt timp dupa ce Asos si-a facut publice rezultatele financiare din semestrul doi (perioada august 2022 – februarie 2023). Retailerul online de Fashion a inregistrat pierderi de 291 de milioane £ (adica 336,4 milioane €), avand vanzari mai mici cu 8% YoY. In Marea Britanie, vanzarile companiei au scazut cu 10 procente.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply