Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon promoveza introducerea monedei digitale Euro

Gigantul online Amazon este convins ca moneda digitala Euro – pe care Banca Centrala Europeana (BCE) vrea sa o introduca pe batranul continent – va genera o valoare adaugata si va accelera inovatia. Compania a construit un prototip pentru a demonstra cum va fi folosit acest Euro digital in platile e-commerce, informeaza ecommercenews.eu.

Banca centrala din zona euro exploreaza posibilitatea lansarii unei monede digitale, menite sa fie o alternativa stabila la criptomonede ca bitcoin-ul. In plus, un astfel de Euro ar insemna ca banii BCE ar ramane accesibili in era digitala. Primavara trecuta, organizatia monetara a solicitat procesatorilor de plati din Europa sa contribuie cu idei si sa vina cu aplicatii concrete in aceasta directie.

Toamna trecuta, Amazon a fost selectat pentru a construi un prototip si a explora capacitatile de plata online ale acestui Euro digital. „Scopul nostru in acest exercitiu a fost sa livram cu succes un prototip front-end al unei tranzactii e-commerce si sa il integram in prototipul de infrastructura back-end al sistemului euro, confirmand astfel ca un potential Euro digital ar putea fi integrat usr in peisajul european existent de plati. Credem ca un Euro digital poate fi un instrument inovator, care poate creste eficienta platilor”, a transmis compania americana.

Alte 4 entitati au avut ocazia de a investiga aplicatiile practice ale unei monede europene unice digitale: banca italiana Nexi, CaixaBank (Spania), procesatorul francez de plati Worldline si un consortiu financiar cunoscut drept European Payments Initiative.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply