Platforma / Cel mai eficient magazin online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

In urma studiilor si analizelor dvs in piata de profil va rog sa-mi transmiteti care sunt cele mai eficiente platforme din piata romanesca, platforme care ofera magazine online „la cheie” din toate punctele de vedere : dezvoltare, SEO, personalizare, campanii, incarcare produse, service, gazduire, servere, etc.

Multumesc.

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Gabriel Pietraru 10 ani 8 raspuns 2916 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

  0
  2014-03-02T19:12:34+02:00

  La intrebarea pe care o pui, putin retorica as zice, se merita raspuns prin 2 linkuri (in varianta scurta, altfel putem dezbate 3 ani subiectul):

  https://ecompedia.ro/cea-mai-buna-platforma-e-commerce.html
  http://www.liviutaloi.ro/2011/11/23/cel-mai-bun-magazin-online/

  Pana una alta, pana cand gasesti cea mai eficienta platforma si in acelasi timp universala, te sfatuiesc sa intri in comunitatea GPeC, sa participi la competitia din acest an, si sa incepi sa parcurgi lungul drum al eficientizarii magazinului tau online (prezent sau viitor).

  Este un drum pe care trebuie sa-l parcurgi, si noi te vom ajuta sa iei deciziile cele mai potrivite pentru nevoile tale.

 1. Nu exista perfectiune. Functie de ceea ce vinzi, ca nisa de produse, volum, public, solutii de promovare poti implementa anumite solutii. Binenteles, fiecare o sa incerce sa ti vanda platforma lor ca fiind cea mai buna, dar sunt si plusuri si minusuri. Daca esti la inceput, as indrazi sa iti recomand shopmania pentru ca este foarte ieftina si usor de configurat, sau un prestashop.

 2. Salut Gabriel,
  Sincer eu nu stiu daca exista o companie in Romania sa-ti ofere toate aceste lucruri la pachet, si daca nici Liviu Taloi nu stie inseamna clar ca nu exista.
  Ofera te rog mai multe informatii: Ce magazin doresti se deschizi? Pe ce nisa? Cate produse oferi spre vanzare?
  Cred ca daca ai gasi pe cineva sa faca toate dorite de tine, ti-ar cere sigur peste 5k euro, pentru ti-ar oferi un magazin perfect functional si optimizat, ce ar necesita 6 luni de munca sustinuta.
  Iti doresc succes si oferte bune!

  0
  2014-03-02T23:48:48+02:00

  Salut George,

  Mai intai vreau sa-ti multumesc pentru raspuns.
  Bineanteles,performanta si lucrul de calitate costa, e si normal sa fie asa.
  Dintre magazinele online „la cheie” oferite de dezvoltatorii din piata autohtona, mi-au atras atentia cativa, precum cei de la Webecom, Powercart, Summercart.
  Daca ai avut sub orice forma experiente cu ei sau cu altii te rog sa-mi impartasesti din experienta ta.
  Multumesc.

  0
  2014-03-03T11:14:16+02:00

  Sfatul meu este sa te indrepti spre platforma uCoz. Totul este gratuit, ofera multe facilitati dar modulul full pentru magazinul online nu costa mai mult de 400 lei/an.
  Acolo mi-am facut si eu magazin si dupa 3 luni sunt cu 5 cuvinte cheie (cu rezultate in cautari intre 200.000 si 1200000) pe prima pagina google si tot urc.

  0
  2014-03-03T14:00:26+02:00

  1. de ce romanesti? Cele internationale nu sunt bune?
  2. dezvolare = depinde de agentie, sau freelancer
  3. seo = onsite ofera majoritatea, dar indiferent de facilitati, seo este serviciu complet separat, iar modificarile onsite depind de strategie si tipul de magazin
  4. personalizare = agentie sau freelancer. Daca vrei sa-ti faci singur, atunci opteaza pentru thema + freelancer
  5. campanii = promotii?
  6. incarcare produse = orice solutie stie import, dar in functie de fisierul importat, ai nevoie de diferite setari. Similar pentru update.
  7. service = mentenanta? Nu exista, magazinul nu se strica, cat timp nimeni nu „se joaca” la cod. Iar daca cineva are chef de „joaca” se platesc „reparatiile”, deci nu exista mentenanta.
  8. gazduire, servere = hosting. Este un serviciu separat, in functie de platforma si baza de date, primesti sfaturi pentru diferite pachete de hosting (shared sau dedicat).

  Nu exista solutie all-inclusive, pentru ca nu exista site-uri identice.

  0
  2014-03-03T15:16:08+02:00

  Nicolae Laurentiu. Cred ca faci o confuzie majora intra platforma si seo.

 3. Salut Gabriel,
  eu folosesc platforma PrestaShop si sunt multumit de ea. Am un coleg programator foarte priceput ce face ca lucru cu acesta platforma sa para foarte usor.
  Nu am experiente cu platformele custom asa ca nu pot sa-ti fac recomandari.
  Pareri foarte bune am auzit si eu despre ShopMania- ieftina si bine structurata, poate ca merita sa incerci si cu ea, cel putin la inceput.
  Iti urez succes si inspiratie in alegerea platformei!

Lasă un răspuns

Browse