Pierdere pozitie google pentru cuvinte cheie

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna!

In ultimele zile am observat o scadere continua a traficului organic pe cuvinte cheie importante pentru site-ul nostru. Cum imi dau seama daca site-ul a fost penalizat de google si ce pot face pentru a reaparea in pozitiile initiale?

Multumesc!

Deschis 0
SEO Elena 3 ani 8 raspuns 1315 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Ceea ce se intampla acum e urmare a ultimului update de algoritm al Google (link aici – https://searchengineland.com/google-has-released-a-broad-core-search-algorithm-update-this-week-313905), care a inceput prin 12 martie si va continua o perioada (nu se stie exact cat). Deocamdata nu se stie ce si cum afecteaza siteurile, specialistii si agentiile de SEO inca analizeaza, dar nu se poate sti deocadata nimic sigur. Asteptam sa se rafineze updateul si sa vedem urmarile.

 2. Salut,

  Asa cum spune si Alex Jivan, Google a confirmat oficial ca in luna martie a fost un update destul de mare. Ceea ce poti face este sa astepti pana la finalul lunii pana se linistesc fluctuatiile de pozitie in Google si apoi sa incerci sa analizezi ce mdificari ai adus tu pe partea SEO in ultimele 6 luni si ce modificari a adus competitia ta. Daca observi ca, competitia ta a facut anumite modificari si inca e in top nu inseamna ca trebuie sa le copiezi strategia si brusc iti vei reveni cu site-ul in prima pagina Google.

  Google cand spune ca a facut un update, nu ofera si informatii de tipul: am facut update la asta si ca sa iti revi in pozitii tu ca webmaster trebuie sa parcurgi urmatorii pasi ca sa iti revii pe pozitii.

  Analiza e cel mai bun proces, tragi concluzii si implementezi.

  Succes!

 3. Update google, la prima vedere sunt din nou avantajate brandurile iar unele optimizari pe keywords au fost dezavantajate. Cum spuneau colegii mai sus, va mai dura un pic pana aflam exact.

 4. e o diferenta in penalizat si dezavantajat de noul altgoritm.
  penalizat e in legatura cu o penalizare care scade un numar de pozitii fata de locul normal pe care l-ar fi dat algoritmul standard (si asta se intampla pentru o incalcare flagranta a conditiilor google).
  o penalizare de obicei e vizibila cand nu ai nici macar o pozitie in top 5 sau cand pagini care erau pozitionate bine sunt dintr-o data dupa locul 30.
  penalizarea vine de obicei si cu ceva mesaje in webmasters tools / search console.
  dezavantajat se intampla la o schimbare de algoritm si remedierea se face in urma analizei si conformarii cu noile argumente ale algoritmului de pozitionare (practic, un update in strategia si implementarea seo).

 5. Ai putea sa ne spui site-ul tau cum se numeste si poate am putea cauta informatii sau sa-ti oferim sugestii ca sa iti revii la loc. Fara o analiza clara, nu-ti putem decat spune povesti 🙂

 6. Ai putea sa dai URL-ul la site-ul tau, pentru o analiza, daca nu citeste articolul: https://www.inseo.ro/ce-inseamna-optimizare-seo.html , sau articolele si tutorialele de pe acest site. Update-ul la google inca nu s-a incheiat.

 7. Salut,

  Vezi că e un tool nou lansat cu care poți vedea mai bine statistici despre site-ul tău:
  Visibility Report – tool GRATUIT de analiză a vizibilitătii in Google – Visibility Report https://upswing.ro/report/

Lasă un răspuns