Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Peste 50% dintre vanzarile de cafea Nespresso se fac online

Pe fondul pandemiei COVID-19, consumul de cafea premium acasa a fost impulsionat masiv, citim pe fooddive.com, iar Nestle (cea mai mare companie de mancare ambalata din lume) a avut numai de castigat. Brandul propriu Nespresso a avut o crestere organica de 14,6% YoY in primele 6 luni din 2021 si vanzari mai mari cu 14,3% YoY (adica 3,2 miliarde de franci elvetieni). Brandul are o prezenta online puternica, peste 50% dintre vanzari venind din e-commerce.

Compania este increzatoare ca noile obiceiuri ale consumatorilor se vor pastra si pe viitor: „Perioada post-pandemica ne arata ca Nespresso nu a stat niciodata mai bine”, a explicat, pentru sursa amintita, Alfonso Gonzalez Loeschen (CEO Nespresso America de Nord). In martie 2021, Nestle a anuntat ca va investi 117 milioane de franci elvetieni in cresterea productiei si distributiei brandului Nespresso in Elvetia, pentru a face fata cererii globale.

Dintre toate produsele Nestle, cafeaua se vinde cel mai bine, iar cota de piata creste constant. Pe viitor, compania are planuri mari legate de cafeaua rece. Pana acum, Nespresso s-a axat pe bauturile calde, dar un numar din ce in ce mai mare de consumatori prefera cafeua rece: piata de profil este estimata sa atinga 370 mililoane $ in 2021 , conform Statista (fata de 110 milioane $, acum 6 ani); pana in 2025, acest segment va genera venituri anuale in valoare de aproape 1 miliard $! „Trebuie sa deveni mai buni in acest domeniu si asta este una dintre prioritatile noastre. Pana la urma, important nu e saavem si noi o felie din fiata; mai important e ca asta este tendinta si asa isi beau consuatorii nostri cafeaua”, mai spune Gonzalez Loeschen.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply