Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Pakistan: Banca de Stat va lansa o politica nationala e-commerce

pakistanBanca de Stat a Pakistanului (SBP) si Ministerul Comertului din aceasta tara colaboreaza la dezvoltarea unei politici nationale de e-commerce, pentru a atrage investitorii straini si a dezvolta piata digitala a acestei tari, scrie hourstv.com.

„Aceasta politica va sprijini constructia ecosistemului necesar unei piete de e-commerce si va incuraja comertul local si investitiile straine in tara noastra. Din cauza riscului asociat cu platile online, vom dezvolta noi mecanisme de detectare proactive a fraudelor, pentru a proteja comerciantii, consumatorii si bancile de pierderi”, a transmis Ashraf Mahmood Wathra (guvernatorul SBP), in cadrul unei conferinte organizate de Total Communications in colaborare cu SBP si Autoritatea de Telecomunicatii din Pakistan (PTA).

Wathra a indemnat bancile si companiile implicate in facilitarea platilor online sa isi scada taxele tranzactionale, pentru a impulsiona activitatea economica generata de comertul online. A mai spus ca SBP-ul a facut eforturi pentru a include operatorii sistemelor de plata non-bancare in sistem si ca este nemultumit ca in tara cu o populatie de peste 201 milioane de locuitori exista doar 16 milioane de portofele mobile, majoritatea dintre ele fiind inactive. In Q3 2016, in tara au avut loc un total de 110 milioane de tranzactii, spune acesta.

In plus, PTA va lansa mai multe servicii de plata digitala, pentru a se asigura ca tara va investi in continuare in tehnologie, dar si servicii de taximetrie, ca Uber si Careem. Recent, o delegatie din partea companiei Alibaba a vizitat Pakistanul, pentru a explora posibilitatea unei investitii aici.

Leave a reply