Obligativitate sau nu predare manual de instalare si punere in functiune.

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

La multi ani!

Va rugam a ne comunica daca producatorul si/sau distribuitorul unor produse IT este obligat sa ofere manualul de instalare si punere in functiune pentru produsele puse pe piata. Care este legea care impune acest lucru?

Eu stiu ca aceasta este obligatia pe care o are orice producator si importator ce pune pe piata produse IT, numai ca exista un astfel de producator care nu respecta aceasta lege, chiar daca I-am solicitat in scris sa ne ofere aceste informatii.

Cu stima,

Nicolae Buzea

Deschis 0
Chestiuni legale Nicolae Buzea 7 ani 1 raspuns 951 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  1. Dacă e vorba de o platformă web, sunt mai multe situații posibile.

    Astfel, în cazul în care e vorba de ceva open source (un WordPress, de exemplu), mă îndoiesc că sunt instalatori care oferă și manuale de utilizare. Dar există online materiale destule, forumuri și așa mai departe.

    În cazul în care este vorba de un site lucrat pe o platformă produsă de firma care o și instalează, atunci ai următoarele variante pe care eu le consider corecte (sigur, unele sunt mai convenabile decât altele și nu toate firmele procedează la fel): 1. manual pentru funcțiile de bază (printat sau digital), 2. manual și site de Help (cu acces facil din platformă, 3. sesiune de trainng la predarea site-ului și 4. toate variantele, în așa fel încât fiecare să învețe și să deprindă funcțiile platformei în ritmul propriu (noi așa procedăm la E-Studio – organizăm o sesiune obligatorie de training, avem site de Help și oferim manual în format PDF (care poate fi descărcat de pe site-ul de Help).

    În plus, mi se pare normal ca furnizorul să ofere și un minim de asistență clientului în prima lună de utilizare.

Lasă un răspuns

Browse