Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

mVisa vrea sa scape micii comercianti de POS-uri

mVisa QR

Visa vrea sa elimine de la tarabele comerciantilor mici nevoia scanarii si acceptarii cardurilor clientilor, prin introducerea la scara larga a serviciului mVisa. „Solutia se bazeaza pe utilizarea unui QR code aflat la dispozitia comerciantului si pe o aplicatie pe dispozitivul mobil al cumparatorului”, a spus Catalin Cretu (General Manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta), in cadrul conferintei Future Banking, citim pe nocash.info.ro. Mai exact, POS-ul este inlocuit cu un carton imprimat cu un cod QR, care este scanat de client pentru a efectua plata (acesta alege suma si plateste din aplicatie, orice card ar avea).

In Europa, mVisa este utilizat in Marea Britanie. In afara Europei, serviciul merge in India, Kenya, Rwanda, Cambogia, Egipt, Gana, Indonezia, Kazakhstan, Malaezia, Pakistan, Ruanda, Tanzania, Tailanda, Uganda si Vietnam.

Catalin Cretu spune ca solutia ar putea fi folosita cu succes si in e-commerce, eliminand astfel plata la livrare, dar si in plata facturilor: „Prin aceasta solutie am rezolva foarte multe probleme si am da sansa Romaniei sa elimine in mare masura costurile cu acceptarea”.

Raspunde la aceasta intrebare