Modificare preturi (reducere de pret) la un magazin online. Chestiuni contabile?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un magazin online de imbracaminte, recent deschis. Intrebarea este urmatoarea: odata ce am stabilit pretul de vanzare, l-am intregistrat contabil, l-am afisat pe site, il pot schimba ori de cate ori vreau cum vreau ? sau e nevoie de vreo formalitate? (proces verbal)

De ex: Bluza barbati – pret initial 200 lei -> pret redus 150 lei
vreau sa-l reduc la 100 lei, care este procedura ?

Multumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Musti 9 ani 5 raspuns 3464 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

    0
    2015-01-06T16:55:48+02:00

    Buna ziua,

    Multumesc mult pentru raspuns.
    Sa inteleg ca acest proces verbal il folosesc toate magazinele care fac reduceri de sezon ?

  1. Cu procesul verbal (PV) faci treaba cand ai 1, 2, 3…10…100 produse, dar ce faci atunci cand ai de redus preturi in masa pentru o intreaga categorie de produse sau pentru toate produsele unui producator? Asta inseamna sute, poate mii de produse. Sau poate ca reducerea nici nu are o valoare monetara, ci procentuala, care complica si mai mult lucrurile presupunand calcule suplimentare. Mi-am intrebat contabila si a insistat ca o alta solutie, in afara de PV, nu exista. Tind sa nu o cred si tind sa-mi caut alta. Voi cum procedati in semenea situatii, cum justificati dpdv contabil noile preturi?

  2. Cristian,
    Ma gandesc la faptul ca un proces verbal asa cum l-a uploadat Cornel se poate genera destul de usor din platforma (sau se poate implementa generarea lui) si nu trebuie sa completezi manual fiecare rand.

  3. Toate ERP-urile si/sau programele de gestiune normale fac acest proces verbal repede, automat.
    Iar unele platforme de e-commerce se integreaza cu erp-ul/crm-ul/gestiunea si astfel, totul se realizeaza la un click sau chiar mai repede.

    0
    2015-01-15T21:44:30+02:00

    Eu am un magazin de haine. Asta este ceea ce am auzit din diverse discutii. La facturile inregistrate de contabil, nu se face NIR ? Adica marfa o inregistrezi cu pretul de achizitie si cu cel de vanzare. Cel putin mie asa mi-a cerut contabilul. De accea am intrebat. Eu daca vreau sa fac reduceri, si am transmis contabilului un anumit pret de vanzare, in cazul in care vand la un alt pret decat cel declarat m-am gandit ca trebuie sa existe vreo procedura.

Lasă un răspuns

Browse