Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: retailerii ar putea plati o taxa pe vanzarile online

Politicianul britanic Rishi Sunak (care este Cancelarul de Exchequer/al Trezoreriei Regale, din februarie 2020) se gandeste sa protejeze magazinele fizice de competitia online prin impunerea unei taxe digitale, anunta theguardian.com. Informatia a fost dezvaluita de cel mai mare grup de lobby britanic din industria vanzarilor cu amanuntul (British Retail Consortium/BRC), care avertizeaza ca noul impozit va creste preturile finale platite de consumatori. In paralel, cativa retaileri offline importanti sustin initiativa care ar proteja magazinele fizice: Tesco vrea taxarea Amazon, de exemplu.

Taxa digitala ar urma sa inlocuiasca la buget banii incasati pana acum pe impozitele proprietatilor non-domestice (magazinele fizice): in conditiile in care magazinele s-au inchis din cauza pandemiei COVID-19, cancelarul se gandeste ca o taxa pe shopping-ul facut pe Internet ar pica la fix. Trezoreria britanica a avut de suferit masiv in 2020, finantele publice avand o gaura mai mare de 322 miliarde £ si tara a intrat in cea mai mare recesiune din ultimii 300 de ani.

„Taxarea vanzarii sau livrarii de produse online ar fi inca o povara asupra unei industrii deja suprataxate, una care ar lovi direct in consumator, din cauza preturilor mai mari. In timpul pandemiei multi dintre noi ne-am bazat ca retailerii isi vor mari numarul de servicii online, pentru a se asigura ca primim cu totii produsele de care avem nevoie. Guvernul nu ar trebui sa loveasca in aceste eforturi printr-o taxare suplimentara a afacerilor care ofera aceste servicii si a clientilor acestora”, a transmis Tom Ironside (Director of Business and Regulation la BRC).

Procesul de adoptie al noii taxe ar putea fi gata pana in primavara lui 2021 si Sunak are in vedere doua tipuri de impozite: unul de 2% (pe toate produsele cumparate online) si altul pe livrarile digitale (menit sa reduca traficul si poluarea).

Comentarii ( 2 )

  1. […] scazut cu 75% si in centrul oraselor mici din Marea Britanie s-a redus cu 42,1% (nu e de mirare ca politicienii iau in calcul instituirea unei taxe de vanzari online, pentru a ajuta magazinele fizice). In Franta, Danemarca, Germania, Finlanda, Norvegia si Suedia […]

  2. […] Aproape toti vanzatorii cu amanuntul din Marea Britanie (89%) sunt de acord cu introducerea unei taxe pe vanzarile online, menite sa reduca presiunea asupra vanzatorilor traditionali, offline, citim pe internetretailing.net. Asta a scos la iveala un sondaj de opinie realizat in aprilie 2022, de catre Colliers. Pe 20 mai, guvernul britanic va pune punct consultarilor publice referitoare la introducerea acestei taxe, despre care au aparut zvonuri inca din 2020. […]

Leave a reply