Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro: crestere de 27% YoY ale cartilor comandate in primele 7 luni din 2020

In primele 7 luni ale anului, pe Libris.ro au fost comandate cu 27% mai multe carti fata de perioada similara din 2019, anunta libraria online, intr-un comunicat de presa. Comanda medie a crescut si ea cu 15% in aceasta perioada, ajungand aproape de 100 lei. Cele mai multe carti au fost comandate din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov.

Perioada de distantare sociala cauzata de pandemia COVID-19 si vacanta de vara au coincis cu o crestere semnificativa a vanzarilor de carte Beletristica. Cartile insotite de recenzii si review-uri se numara printre bestseller-urile verii pe Libris.ro, semn ca romanii citesc tot mai mult carti recomandate. Potrivit unui sondaj realizat de Libris.ro cu ocazia Zilei Prieteniei (30 iulie), la care au raspuns 1.000 persoane, aproape 20% dintre cititori au declarat ca aleg mai bine de jumatate dintre titlurile achizitionate la recomandarea prietenilor. Astfel, titlurile care se regasesc in topul cartilor cu cele mai multe recenzii din partea cititorilor se afla si in topul celor mai vandute titluri.

Top cele mai votate 5 carti pe Libris.ro, in 2020:

 1. „Pacienta tacuta” – Alex Michaelides
 2. „Baiatul cu pijamale in dungi” – John Boyne
 3. „Iarta-ma ca te-am iubit” – Ela E.H.
 4. „Acolo unde canta racii” – Delia Owens
 5. „Verity” – Colleen Hoover

Top 5 cele mai vandute carti pe Libris.ro, in 2020:

 1. „Iarta-ma ca te-am iubit” – Ela E.H.
 2. „Baiatul cu pijamale in dungi” – Jhn Boyne
 3. „Arta manipularii” – Kevin Dutton
 4. „Pacienta tacuta” – Alex Michaelides
 5. „27 de pasi” – Tibi Useriu

Top 5 cele mai vandute carti pe Libris.ro, in lunile mai-iulie 2020:

 1. „Iarta-ma ca te-am iubit” – Ela E.H.
 2. „Cartea lucrurilor noi si ciudate” – Michel Faber
 3. „Baiatul cu pijamale in dungi” – John Boyne
 4. „Acolo unde canta racii” – Delia Owens
 5. „Arta manipularii” – Kevin Dutton

„Importanta recomandarilor este evidenta. Cresterea popularitatii unui titlu este data atat de recenziile si review-urile de pe site, cat si de recomandarile personale ale cititorilor. Astfel, observam ca social media influenteaza pozitiv alegerile, fie ca vorbim de persoane publice care fac recomandari, fie ca este vorba de persoane care prezinta o carte ce i-a impresionat, in propriul cerc de prieteni. Tocmai de aceea, Libris.ro a lansat si o colectie speciala, cu 233 de titluri care au primit voturi maxime din partea cititorilor. 70% dintre acestea sunt din categoria Beletristica, iar restul sunt titluri pentru copii, de dezvoltare personala si altele”, a transmis Laura Teposu (foto, Fondator si CEO Libris.ro).

Leave a reply