Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: 89% dintre retaileri sustin introducerea unei taxe pe vanzarile online (sondaj)

Aproape toti vanzatorii cu amanuntul din Marea Britanie (89%) sunt de acord cu introducerea unei taxe pe vanzarile online, menite sa reduca presiunea asupra vanzatorilor traditionali, offline, citim pe internetretailing.net. Asta a scos la iveala un sondaj de opinie realizat in aprilie 2022, de catre Colliers. Pe 20 mai, guvernul britanic va pune punct consultarilor publice referitoare la introducerea acestei taxe, despre care au aparut zvonuri inca din 2020.

Acest impozit aplicat vanzarilor digitale este sprijinit de 98% dintre proprietarii care inchiriaza spatii de retail si investitorii in domeniu. Conform sondajului amintit, 71% dintre retailerii prezenti deja online sunt pentru, la fel ca si 100% dintre cei care opereaza exclusiv offline, in magazine fizice. 54% dintre respondenti spun ca si serviciile de tip click & collect ar trebui taxate. In plus, 70% cred ca produsele esentiale ar trebui excluse din lista celor taxate sau ar trebui sa li se aplice un impozit mai mic. 66% cred ca si retailerii mici ar trebui sa aiba taxe reduse. 55% dintre retailerii britanici chestionati spun ca aplicatiile web-based folosite in magazinele fizice ar trebuie taxate cu un impozit mai mic sau nu ar trebui impozitate deloc.

„Se pare ca exista un sprijin aproape unamim apropo de introducerea unui impozit pe vanzarile online, pentru a incerca sa egalizam balanta si pentru a lua greutatea taxelor locale de pe umerii retailerilor fizici. Este normal sa reechilibram sistemul si sa cream un teren de joaca corect pentru toti jucatorii. Dar esential este si ca toate sumele de bani stranse in urma unei taxe online sa mearga direct catre scaderea poverii ratelor mari ale afacerilor si nu in buzunarele guvernului, care sunt ca o gaura neagra”, explica John Webber (Head of Business Rates, Colliers).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply