Marci inregistrate si domedii de internet

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Presupunem urmatoarea situatie:

Firma 1 are inregistrata la OSIM din 01.01.2015 marca
OglindaOnline.ro – oglinzi, oglinzi decorative, oglinzi de baie.

Firme 2 inregistreaza in 01.01.2016 domeniul
Oglinda.online (extensia .online)

Poate folosi firma 2 domeniul oglinda.online legal, pentru a vinde oglinzi?

Deschis 0
Chestiuni legale Romina Maria 8 ani 9 raspuns 1845 vizualizari 0

Răspunsuri ( 9 )

  0
  2016-03-11T23:57:37+02:00

  Speta pentru instanta

  0
  2016-03-12T09:23:47+02:00

  Romina Maria,iti propun sa-ti contactezi consilierul care ti-a intermediat inregistrarea marcii la OSIM,cu siguranta are legaturi spre avocati specializati in protectie industriala.
  Felicitari,in mod cert vei face primii tai bani nemunciti!Ei aveau obligatia sa se documenteze daca denumirea nu este protejata,nu exista indolieli ca domeniul de activitate ar fi altul fata de cel protejat de tine,ca atare daca vrei bani de la ei contacteaza entitati specializate ,daca nu vrei bani ,atunci contacteaza-i amiabil.In mod cert vei avea castig de cauza!Financiar vei obtine procent din cifra lor de afaceri iar ei au mult mai mult de pierdut fiindca se intra pe penal.

 1. Am un prieten care si-a inregistrat fara sa stie domeniul cu brandul unei reviste de nisa. Acestia aveau brandul integistrat la OSIM, dar nu si pentru mediul online. De atunci au coexistat in ciuda actiunilor celor cu revista.
  Este vorba despre „dublul brand” Ideal Decor.
  La OSIM, la inregistrarea marcii se mentioneaza si mediul pentru care se face inregistrarea si doar pentru acel mediu se detine dreptul.
  Aceasta este o chestiune care se discuta cu avocati specializati. Cunoscut in online este Bogdan Manolea: legi-internet.ro

  Succes!
  Mircea

 2. Liviu V, poate ar trebui sa ne dai si niste exemple concrete intamplate in Romania intre firme din Romania cu branduri din Romania.
  Sunt frumoase si intenese povestile despre ocean, dar Romina avea o speta foarte concreta si, din ce inteleg eu, departe de povestile de tip „Coca-Cola”.

 3. In temeiul art. 36 din legea 84/1998 titularul marcii poate cere instantei judecatoresti sa interzica tertilor folosirea in activitatea comerciala a semnului inregistrat ca marca.

  Deci Solutia, este:actiune in instanta prin care titularul marcii solicita interzicerirea folosirii domeniului oglinda.online si obligarea celui care a inregistrat domeniul la predarea domeniului catre titularului marcii.

  Am fost suficient de clar?

  0
  2016-03-15T11:50:00+02:00

  Am si eu o intrebare intrebatoare, unde inregistrezi ca si marca MarcaMea.ro?

  Noi am inregistrat Marca Mea la Osim (ca si marca combinata, sigla si text) pe clasele pe care activam (care sunt domenii de activitate si nu online, offline, etc) si am cumparat domeniul MarcaMea.ro de la ROTLD. Din momentul trimitetii actelor si pina la primirea certificatului de marca de la Osim a durat cam 6 luni.

  Am pus intrebarea aceasta si cabinetului de avocatura care a facut actele pentru noi si mi s-a spus ca nu se inregistreaza ca si marci domeniile gen .ro, .eu, etc, care sunt doar canale de comunicare si vanzare si nu marci in sine.

  Daca voi aveti alte informatii, as aprecia un link catre legea la care faceti referire, site, etc… Multumesc mult.

 4. Stimata D-na Diana,

  Marca marcamea.ro se inregistreaza la OSIM sau la OHIM (daca doriti protectie comunitara.

  Recomandarea cabinetului d-voastra de avocatura cred ca se refera la altceva.
  In sustinerea celor afirmate de noi, iata cateva domenii inregistrate ca marci la OSIM:www.scoalaedu.ro – Traieste-ti visul, nu-ti visa viata!, taxoline.ro, sbc.ro etc.
  Daca mai doriti alte exemple puteti realiza un search aici:https://www.tmdn.org/tmview/welcome

  Iata si motivul pentru care domeniul poate fi inregistrat marca.

  Art. 2 din legea 84/1998 care defineste marca, spune ca marca poate constitui orice semn susceptibil de reprezentare grafica cum ar fi:cuvinte, nume de persoane, desene, litere, cifre (…) cu conditia ca aceste semne sa permita a distinge produsele sau serviciile unei intreprinderi de cele ale altor intreprinderi.

  Deci, pentru a putea inregistra ca marca un domeniu, acesta trebuie sa indeplineasca conditia distinctivitatii.

  Asadar, am ales ca domeniu scoalaedu.ro, l-am facut distinctiv prin logo si l-am inregistrat ca marca.
  Ce am realizat prin asta?
  Consumatorii care sunt atrasi de logo stiu ce site trebuie sa acceseze.

  Sa presupunem ca inregistram ca marca doar:Traieste-ti visul, nu-ti visa viata.Il vedeati, nu vedeati numele domeniului, nu stiati nimic despre furnizor.La ce va ajuta?Cum contactati furnizorul?

  Marca este pentru consummator, si pentru a ramane in mintea consumatorului.Doar asa va poate ajuta la cresterea vanzarilor.

  In final o remarca:daca potrivit textului legal mentionat mai sus pot inregistra ca marca un nume de persoana (Marin, Pavel) de ce nu as putea inregistra un domeniu?

  As fi bucuros sa citesc parerea d-voastra fata de cele transmise.

  0
  2016-03-16T10:31:24+02:00

  Va multumesc pentru raspuns. Teoretic poti inregistra cite variante doresti pentru marci si/sau domenii ca sa fii sigur ca e okay. Practic insa, te limitezi la ceea ce este necesar pentru business.

  Intrebarea mea devine acum: ce sanse are sa obtina inregistrarea unei marci MarcaMea.ro la OSIM altcineva decit cine detine MarcaMea si domeniul MarcaMea.ro? Cu acelasi vizual pentru a constitui caz de proces? Si cei de la OSIM verifica, plus ca poti sa faci opozitie in momentul publicarii.

  In plus, nu vad de ce ai inregistra un domeniu *.ro, intr-o lume dinamica. Daca la anul ai posibilitatea sa cumperi/inchiriezi un domeniu *.extensie unde extensia e ceea ce vrei tu si decizi sa folosesti acel domeniu, cu fwd de la cel vechi. Inregistrezi pe banda marci? Ideal pentru firmele de profil :-).

 5. Raspuns: cineva care depune la inregistrare marcamea.ro are TOATE sansele sa obtina inregistrarea marci daca titularul marcii MARCAMEA.RO sau al domeniului nu face opozitie.

  Am avut o situatie similara in practica cu kaiserhoff.ro.

  Marca avea un titular si domeniul altul.

  Se crea confuzie in mintea consumatorului?

  Domeniul .ro merita sa il inregistrezi pentru securizare, pentru o marca pe care o promovezi si prin care iti directionezi consumatorul catre site.
  Decizia de inregistrare ca marca a domeniului marcamea.ro in contextul care esti titularul „marcamea” nu este intotdeauna lipsita de sens, ea trebuie analizata in rapot de modalitatea de promovare si creare a distinctivitatii.

  De ce credeti ca UNILEVER inregistreaza uneori chiar si 7 variatiuni ale aceluias brand?

Lasă un răspuns

Browse