Mărci cu licenta – fani echipe de fotbal, masini

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna!

De curând mi-am înființat un srl având ca domeniu de activitate:producție textile,vânzări online,inscripționare…bun…exemplu:vine clientul și-mi spune că e fan Dinamo,steaua,are BMW sau Mercedes ,și vrea să-i personalizez tricoul cu una din aceste mărci!

Eu pe osim nu am găsit nimic clar,dar clar sa înțeleg ce pot sau ce nu pot sa fac?!

Mi se pare aiurea sa stau blocată și să nu am pe cine întreba,am vb cu un avocat care da din umeri!

Unde pot sa întreb,mi-am imaginat că găsesc rapid o lista și atunci totul e ok,dar nu

Ce fac????

 

Rezolvat 0
Chestiuni legale Cristina Tiplea 4 ani 5 raspuns 1169 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

  1. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

    Intregul continut al site-ului http://www.fcdinamo.ro , incluzand, enumerativ, dar nu limitativ, imagini, texte, butoane, programe, scripturi si orice alte date, este proprietatea S.C. Dinamo 1948 S.A.si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al S.C. Dinamo 1948 S.A. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

    Pentru raportarea problemelor legate de drepturile de proprietate intelectuala va rugam sa ne contactati, in scris, la adresa de email: fcdinamo@fcdinamo.ro

    Sursa: http://shop.fcdinamo.ro/termeni-si-conditii/

  2. Textul, imaginile, graficele, fişierele audio, fişierele animate, cele video şi aranjarea lor pe site-urile Internet Mercedes-Benz Romania SRL / Daimler AG sunt în totalitate subiectul protejării Copyright şi altor forme de protejare a proprietăţii intelectuale. Acestea nu pot fi copiate pentru a fi folosite în scop comercial sau distribuite, aşa cum nu pot nici să fie modificate sau publicate în cadrul altor site-uri. Unele site-uri Internet ale Mercedes-Benz Romania SRL / Daimler AG conţin şi materiale care sunt subiectul protejării prin copyright deţinute de furnizorii acestora.
    Anumite informaţii despre produse, ilustraţii şi imagini conţinute în acestă pagină de internet au fost pregatite pentru o folosinţă generala pentru paginile de internet ale concernului Daimler AG din diferite ţări, situaţie în care aceste date ce nu sunt disponibile în toate ţările sau care, pentru a satisface cerinţele pieţii locale sau reglementările din acele ţări, pot fi disponibile doar cu specificaţii sau configuraţii diferite.

    Sursa: https://www.service-bucuresti.mercedes-benz.ro/ro/desktop/about-us/company.html

  3. Marcile inregistrate (cuvintele sau semnele) nu se pot folosi fara acordul proprietarului. Acordul se da sub forma de licenta doar in anumite conditii (de regula de volum dar si de oportunitate). Trebuie sa solicitati acest lucru titularului marcii (cel mai probabil va fi refuzata licentierea in cazul expus de dv). Mai precis, ceea ce doreste clientul dv (un tricou personalizat cu semne sau cuvinte care sunt marci integistrate) nu e posibil practic.

  4. Buna. Nu , nu ai voie. Practic realizezi o contrafacere de marca. Nu conteaza ca e la cererea clientului. E ca si cum ai scuza comiterea unei infractiuni pentru ca ti-a cerut cineva. Nu merge in fata legii.

  5. Răspunsul depinde un pic de situația de fapt:

    Daca tu vrei sa produci (sau să ai în catalog) materiale care au reproduceri de mărci (gen BMW, Coca-cola, etc.) sau de materiale purtătoare de drepturi de autor (gen Mickey Mouse, Bugs Bunny), atunci – de principiu – nu poți sa o faci fără acordul titularului mărcii sau a dreptului de autor, după caz. Atenție mare – fapta poate si fie inclusiv o infracțiune!
    Am spus “de principiu” tocmai pentru ca pot exista niște condiții de excepție când acest lucru ar fi permis (ex. Caricaturi).

    Dacă în schimb vine un client care dorește să-și personalizeze pentru folosința sa privată sau personală un tricou cu un anumit desen cu care vine el (chiar dacă este protejat de drept de marcă sau drepturi de autor), tu de fapt îi vinzi produsul gol și un serviciu de personalizare, deci este răspunderea lui. În aceste cazuri te poți apăra și prin contract, dacă crezi că ești la limită, dar să nu păstrezi desenele și să le folosești și în scop propriu

    Mai mult reproducerea în scop privat si necomercial este permisă de legea dreptului de autor (art 34 alin 1 legea 8/1996 – https://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/drept-de-autor/legea-dreptului-de-autor.html), dar și de legislația în domeniul mărcilor (dar e nițel mai complicat…)

    Cel mai bun răspuns

Lasă un răspuns

Browse