Mai merita inscris in directoare web cu PR 2-3-4-5 pentru seo?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am vazut in alertele de google (pe cuvintele cheie de interes pt mine) ca diverse site-uri concurente inca se mai inscriu in directoare romanesti cu PR 2-3-4-5. Se inscriu in cateva pe saptamana / luna, constant, manual,si nu cu aceleasi texte. Si google le indexeaza.

Ma ajuta dpdv SEO daca as face si eu asta, sau risc sa fie penalizat?

Deschis 0
SEO Ionut C. 9 ani 8 raspuns 4193 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Inscrierea in directoare atrage penalizare. Cei care o fac isi asuma riscul.

  0
  2014-12-14T18:13:16+02:00

  Nu se mai practica aceste metode invechite de SEO de ceva timp, se pune mai mult accent pe authority building si relevanta decat link building in sine, de exemplu legaturile catre site’ul tau de pe site’urile cu o importanta mare pentru Google si aici nu facem confuzie intre importanta si PR dar care vor avea continut si informatii relevante si legate de informatiile afisate pe site’ul tau.

  Dupa cum Panda ne’a aratat tuturor, procesul invers inca mai este valabil si penalizarile exista daca sunt conexiuni intre site’ul tau si cele de p0rn, warez, sau altele de genul asta.

  Eu personal nu recomand inscrierea in directoare, este o munca total inutila in comparatie cu alte metode mai frumoase de a face optimizare dar daca insisti, ideea este sa faci legaturile cu paginile ce detin un PR>PR’ul paginii tale.

 2. Versiunea rapida: google nu mai actualizeaza pr. Cifrele afisate in prezent sunt doar valoarea lor de acum X luni.
  Yahoo directory: din ianuarie dispare si el, ca multe alte servicii yahoo.
  Inscrierea in directoare web: sunt ok, inclusiv 200/zi (pt ca nimeni nu le aproba exact in acea zi, poate dura inclusiv 1 an) daca se face cu cap: descrieri diferite, anchore variate procentual, anchorul sa existe efectiv in site si alte lucuri de finete.

 3. In Yahoo directory? 🙂 A fost desfiintat din ianuarie 2015…

 4. La asa intrebari, asa raspunsuri 🙂
  Saptamana trecuse mai intrebase cineva de pr. Care pr? Google nu l-a mai actualizat de ani buni si totusi proprietari de magazine online intraba ACUM de el.

 5. Eu sustin ca merita. 6-8 versiuni de anchor, 8-10 versiuni de descriere, nclusiv pentru meta description (unele cer si asta) trimitere inclusiv in directoare cu nofollow sau link indirect.
  Aprobarile vin chiar si dupa un an.
  Grija mare sa nu exagerezi cu linkurile doar spre home, fiind necesara aducerea de linkuri si spre pagini interne (90% din directoarele web nu permit).

 6. PR/PageRank nu s-a mai actualizat de aproape 2 ani. Teste si documentatii inca din 2004 pe „forumul lui Cristi Mezei” http://forum.seopedia.ro

  0
  2017-07-08T01:14:35+03:00

  Nu, in general e o idee buna sa eviti directoarele. De altfel PR-ul nu mai este o metoda buna de a masura autoriatatea unui domeniu. Foloseste DA/PA si TF/CF.

Lasă un răspuns

Browse