Mai este luata in considerare promovarea prin link building?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Intrebarea mea face referire mai exact prin promovarea in directoarele web. Inteleg ca Google prefera un site cu continut de calitate insa doresc sa stiu daca mai ia in considerare backlinkurile. Multumesc.

Deschis 0
SEO wladevlad 7 ani 14 raspuns 2142 vizualizari 0

Răspunsuri ( 14 )

 1. Da se ia in considerare backlink-ul dintr-un director web si asta intr-un mod foarte serios dar intr-un fel foarte negativ!

 2. Da, Google tine cont de autoritatea/popularitatea site-ului, iar backlink-urile sunt un factor important de pozitionare. Daca te gandesti si din alta perspectiva, poti sa ai un site foarte bine pus la punct, cu mult continut…daca nu-l faci cunoscut prin stategii de link building, nu ajunge lumea sa-l cunoasca.

  Sfatul meu: foloseste surse de calitate, cu o autoritate a domeniului mare, care sunt cunoscute si folosite de oameni. Google nu tine cont de cantitate, ci de calitate. Alege surse mai putine, dar care aduc valoare pentru site-ul tau. 🙂

 3. Pinisoara, esti foarte bun pe raspuns, autoritatea unui subdomeniu wordpress e mare insa page e ba, nu?!
  I-ai raspuns omoului in pom ca sa ii faci reclama si atat.
  A intrebat de directoare si i-ai spus sa faca backlink-uri. tu asa faci seo sa inteleg, nu?

 4. Sa inteleg ca un backlink de calitate vine doar de la un director web de calitate.

 5. Da, un backlink de calitate, care te ajuta in Google, vine de la inscrierea intr-un director web cu o autoritate a domeniului mai mare ca si site-ul tau. In plus, este important sa vezi daca acel director web este folosit (aici ma refer sa verifici ultima data in care a fost publicata o inscriere); sa verifici daca are un scor mic la spamming; sa fie ok construit s.a. Apoi dupe ce faci inscrierea, verifica daca iti vin backlink-uri ok de la director. 🙂

 6. Un backlink de calitate vine de la un site de calitate. Un director web e doar o ferma de link-uri.
  Nu folosi directoare web pentru backlink-uri decat in TIER 3, cu alte cuvinte nu folosi backlink-uri de la directoare pentru ca s-ar putea sa te trezesti cu site-ul in sandbox.

 7. Link-urile sunt extraordinar de importante DAR in masura in care creaza ceea ce se numeste BUZZ / content care atrage linkuri in mod natural .

  Asa ca, un site care produce content de calitate, in mod regulat si care atrage BUZZ isi asigura singur si fara eforturi un boost natural .

  Linkurile cele mai buna vin din surse contextuale (din articole relevante, pe nisa keyword-urilor tale), in mod regulat / constant. NOTA : orice forma de achizitionare de linkuri NU este vazuta cu ochi buni de catre Google.

  Strategia cu linkurile din Directoare este cu doua taisuri, dar in nici un caz nu trebuie ocolita, asa cum spun unii mai sus.
  Este o problema daca te inscrii in 300 directoare intr-o zi, cu aceeasi descriere si acelasi titlu .
  Pe acest subiect iti recomand sa vezi ce inseamna Local SEO si NAP si cum ajuta in pozitionare. Tot vis-a-vis de directoarele web : nu inscrie site-ul in toate directoarele in aceeasi perioada – intinde inscrierea pe o perioada lunga de timp, ocoleste directoarele cu DA/PA mic si foloseste titluri / descrieri / tag-uri diferite .

  Surse de Interes :
  http://backlinko.com/how-to-rank-for-any-keyword

  https://moz.com/blog/how-to-prioritize-your-link-building-efforts-opportunities-whiteboard-friday
  https://moz.com/google-algorithm-change
  https://moz.com/search-ranking-factors

  Youtube Google Oficial Videos
  https://www.youtube.com/watch?v=piSvFxV_M04
  https://www.youtube.com/watch?v=El3IZFGERbM

  Spor !

 8. E simplu!
  Faceti tot timpul analogie intre ce ii place lui Google si ce functioneaza bine in viata reala.
  Un link in virtual este echivalent in viata reala cu o recomandare. Se stie ca cea mai buna reclama e “reclama din gura in gura”. Noi cand cautam un mecanic bun, un medic bun etc mergem in primul rand pe baza recomandarilor facute de altii. Calitatea recomandarii este data de calitatea celui care o emite. Daca cineva care nu a avut niciodata masina iti face recomandare de un mecanic te vei duce la acel mecanic sau te vei duce dupa recomandare unui sofer care si-a reparat masina la acel mecanic?
  In virtual cine consideri ca iti ofera un link de calitate: un web director sau un site/forum/blog cu specificul produselor tale si in care mai multe persoane emit pareri despre acel produs?
  In concluzie: IBL-urile sunt foarte importante dar sa vina din locuri de calitate si sa fie cat mai naturale.

  Postezi un comentariu pe un site de cooking in care tu iti atasezi numelui tau linkul siteului tau de piese auto. Cam ce relevanta si calitate crezi ca are linkul respectiv? Zero!

 9. Da, directoarele web sunt inca o resursa buna de linkuri, motiv pentru care inca mai exista dmoz.org si cateva sute de mii de directoare web romanesti.
  Ce conteaza aici: felul in care se face trimiterea si calitatea directoarelor, alaturi de eorile din site-ul tau si istoricul sau pe seo.

 10. Salut Sorin,

  La ce te referi mai exact cand spui: “directoarele web sunt inca o resursa buna de linkuri” ?

  Daca exista multe pe piata nu inseamna ca sunt si bune, dmoz.org este exceptia exceptiei.

  Ai spus asta: “Ce conteaza aici: felul in care se face trimiterea si calitatea directoarelor”. Despre ce calitate vorbim? Cand un director care are minim 100 de inscrieri deja face trimitere catre 100 de site-uri, fiecare inscriere are 3 – 4 randuri de descriere si nimic mai mult, e un spam total.

  Da-ne mai multe detalii.
  Mersi.

 11. Salut Sorin,

  La ce te referi mai exact cand spui: “directoarele web sunt inca o resursa buna de linkuri” ?

  Daca exista multe pe piata nu inseamna ca sunt si bune, dmoz.org este exceptia exceptiei.

  Ai spus asta: “Ce conteaza aici: felul in care se face trimiterea si calitatea directoarelor”. Despre ce calitate vorbim? Cand un director care are minim 100 de inscrieri deja face trimitere catre 100 de site-uri, fiecare inscriere are 3 – 4 randuri de descriere si nimic mai mult, e un spam total.

  Da-ne mai multe detalii.
  Mersi.

 12. Adica vrei sa te invat cum se face trimiterea in directoarele web. Cu mare drag, doar ca dureaza.
  In mare:
  – de regula se trimite acelasi site cu acelasi anchor text in sute de directoare. ori asta e gresit pt ca creste densitatea pe anchor
  – de multi ani se folosesc aplicatii automate: ori astea trimit haotic, fara sa se verifice intai calitatea directoarelor;
  – calitatea lor: indicat e sa se verifice de unde primesc link si mai ales ce site-uri mai sunt promovate acolo: cu siguranta nu vrei sa stai alaturi de dubiosenii.
  Concluzionand cat de cat: e treaba migaloasa, consuma mult timp insa e ok pt cei ce nu dispun de bugete pentru seo si vor sa incerce singuri.

 13. Care sunt cele mai bune directoare de articole care au un scor de autoritate mare ,pentru obtinerea de backlink-uri

 14. Care sunt cele mai bune directoare de articole care au un scor de autoritate mare ,pentru obtinerea de backlink-uri ?

Lasă un răspuns

Browse