Magento multistore sau cate un magazin online diferit: vanzare in Romania si in U.K. ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Lucrez la un magazin online pe platforma Magento – multistore , un magazin in limba romana care va vinde in Romania si unul in limba engleza care va vinde in UK acelasi tip de produse ( dar nu aceleasi ) . Vreau sa intreb daca ar fi mai bine sa fac 2 magazine diferite ( si nu multistore ) si sa fie gazduit fiecare in tara unde va vinde ? Accept orice alte recomandari pentru SEO si incarcarea ok a site-ului in cele 2 situatii.
Multumesc

Rezolvat 0
Alegerea platformei Planul de afaceri Realizare magazin online SEO Servere. Hosting Adrian H. 8 ani 5 raspuns 1266 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Cel mai bine e sa ai magazinul cat mai aproape de clienti, atat pentru SEO cat si pentri viteza de incarcare. Atat timp cat produsele sunt diferite, deci nu ai stocuri comune, e mai bine sa ai doua instalari de magento. Multistore e de fapt un magazin principal + altele secundare (ex daca ceva nu e configurat in magazinul secundar atunci va prelua setarile din cel principal, ceea ce nu cred ca e ok in cazul tau).

 2. Buna ziua, stocurile sunt din aceeasi categorie dar diferite pentru cele 2 magazine online din RO si UK .
  Multumesc pentru raspunsuri …

 3. Cred ca faci o confuzie intre categorii de produse si produse/SKU/stocuri. Stocul reprezinta numarul de SKU disponibile spre vanzare. In cele mai multe cazuri, un produs = SKU dar pot exista si produse compuse din mai multe SKU-uri sau produse care se pot vinde in mai multe SKU-uri (ex la bucata/bax). Stocul e un numar, nu poate sa faca parte dintr-o categorie de produse. Exista si posibilitatea sa nu tii deloc evidenta stocurilor.

  Magento multistore permite gestiunea unui stoc comun de produse (SKU) intre mai multe magazine diferite.

  Cel mai bun răspuns
 4. Multumesc mult pentru lamuriri …
  Pe cele 2 site-uri se vor vinde bijuterii din argint insa vor fi produse diferite pentru piata din Roamania fata de piata din U.K.

 5. Adrian,
  Cred ca te va ajuta foarte mult sa ai un sistem eficient pentru gestionarea stocurilor si emiterea documentelor.
  Poti sa tii totul centralizat in Smart Bill si sa-l integrezi cu magazinul/magazinele online.
  Vei avea atat stocurile cat si documentele centralizate.
  Avem la 2-3 zile un magazin care face o integrare cu Smart Bill si abia am inceput sa promovam produsul in directia aceasta.

  Smart Bill este lider detasat in piata softurilor de facturare si gestiune, iar din aceasta toamna am lansat si versiunea de Gestiune Cloud.

  Scrie-mi un email si putem discuta mai multe, poate pot ajuta si cu faturi: mircea.capatina@smartbill.ro

  Best wishes!
  Mircea Capatina

Lasă un răspuns

Browse