Magazin online pe Platforma Magento: avantaje si dezavantaje

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Haideti sa discutam putin despre platforma magento. Ma refer la usability, avantaje, dezavantaje, preturi.
Magento vs. alte platforme, etc.

OFFTOPIC:
As ruga, daca se poate ca administratorii acestui site sa deschida cateva topicuri care sa ramana undeva “sticky” pentru fiecare platforma ecommerce in parte, asa vom invata si noi cei fara cunostinte maxime in domeniu mai multe despre viitoarele platforme cu care vom lucra.

MODERATOR:
Am sa tin cont de rugamintea voastra (intr-un fel), incerc insa sper sa pot realiza si tehnic acest lucru. Ce mi-as dori este ca acest site sa nu devina o platforma de discutii de tipul FORUM, ci o resursa educationala, unde intrebarile isi gasesc raspuns, dar nu vreau sa discutam de dragul unei discutii, ci sa aflam raspunsul la o intrebare concreta. Acum voi lasa postul trimis de tine, dar pe viitor, nu voi mai aproba un post pus de dragul discutiei… Dupa cum vezi am reformulat titlul pentru a avea un rost. Corect era sa pui o intrebare de tipul ” Ce avantaje are folosirea platformei  magento pentru realizarea unui magazin online?” si nici asta nu e o intrebare foarte specifica. 

Rolul ECOMpedia este sa raspunda intrebarilor voastre, dar intrebari foarte generaliste, fara o definire clara a unei probleme isi au locul pe forumul de pe yahoo.groups sau de pe facebook si/sau googleplus. Aici am sa va rog sa fiti specifici. Cat mai specifici pentru ca raspunsurile venite de la echipa site-ului sau de la comunitate sa fie cat mai relevante pentru respectiva problema = consultanta in comert electronic. 

Deschis 0
Alegerea platformei Vasile Miron 10 ani 3 raspuns 3738 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. M-a interesat subiectul cu timp in urma, postand in zona de seo a unui forum consacrat.
  Alte intrebari:
  1. Care sunt avantajele platformei?
  2. Pe ce nisa ati gasit in top 50 magazine pe platforma Magento?

 2. Multumesc pentru raspuns. Imi cer scuze daca nu cunosc anumiti termeni sau daca in comentariul de mai jos voi gresi sau voi pune intrebari tampe.

  Usability – ce treaba are platforma cu modul in care e implementat frontendu? – aici am gresit eu si-mi cer scuze, voiam sa intreb daca interfata de admin este asemantoare cu celelalte platforme gen prestashop, opencart etc.

  Avantaje – pentru cine? Pentru client? Pentru cel care opereaza diverse (introdus produse, content, procesat comenzi?) – da, atat pentru client si pentru cel care realizeaza magazinul.
  Dezavantaje – again, pentru cine? – la fel, client si cel care face site-ul

  Preturi – http://www.magentocommerce.com/product/enterprise-pricing (o cautare pe google iti arata asta); pentru customizari (sub 20 de eur, cumperi munca care trebuie refacuta, 20-30 – poate freelanceri, 30+ oameni care se vand scump sau stiu ce fac) – asta chiar nu inteleg, cum adica munca care trebuie refacuta?

  Pentru ca e un efort sa iti dau un raspuns exhaustiv pe fiecare punct in parte, incerc sa fiu scurt:
  Magento e o platforma solida de nivel Enterprise. Nu e loc de a fi comparata cu Prestashop, OpenCart si alte solutii Open Source similare, pentru ca nu e in aceeasi liga (poate Spree, dar mai are sa ajunga la nivelul Magento – http://spreecommerce.com/). Nici cu solutiile dezvoltate local – iar am o problema, la ce te referi cand zici liga mica?

  @moderator, multumesc pentru raspuns si am inteles, data viitoare voi formula altfel intrebarea. pentru mine site-ul asta este o resursa foarte importanta, am foarte multe intrebari, unele mai idioate altele mai bune insa doresc sa invat iar singra modalitate este sa intreb sau mai exact sa pun intrebari poate dintr-un punct de vedere care nu corespunde cu multi dintre expertii de aici sau al oamenilor care au la activ ceva cunostinte in domeniu.multumesc.

 3. @Florinel Chis
  I-am aratat potentialei cliente (magazin pantofi) de atunci lista ta. In final a ales OpenChart.
  Pe fashion imi permit sa am oarece rezerve avand un magazin bine pozitionat.

  @Daniel Scarlat
  “Am punctaj in Google Tools 91 din 100, eu zic ca e bine.”
  Nu stiu ce e acel punctaj. Am verifcat potionarea in top 150 pe cuvantul “laptopuri” si magazinul nu figureaza. Pentru module seo Prestashop am facut o documentare intensa (gasesti posturile pe forumurile de presta) pentru un client. Tot ce iti pot spune e ca e paralel cu seo, clientul alegand sa ramana cu platforma actuala de WP + pluginul de ecommerce.