Magazin online – Intrebari despre lege

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Lucrez la deschiderea unui mic magazin online si am cateva intrebari la care nu le-am gasit raspuns. Sunt nou in lumea business si tot ce inseamna e-commerce. Detin un SRL platitor de TVA cu cod caen 4791.

1. Am inteles ca un magazin online trebuie sa se inregistreze pe dataprotection.ro, insa nu am gasit pe site unde as putea sa ma inregistrez. Cum se procedeaza?
2. Am contract cu 2 firme de curierat, insa pentru localitatea de unde sunt as dori sa livrez personal produsele comandate catre clienti. Din punct de vedere legal este corect? In cazul platii ramburs / cash in situatia in care eu livrez produsele cum se procedeaza? Trebuie sa emit chitanta pentru suma respectiva?
3.Urmeaza sa creez cont si pe OLX ca persoana juridica si sa postez anunturile cu produsele de vanzare. In aceasta situatie, daca am o comanda din localitatea mea si livrez personal produsul si nu printr-o firma de curierat, este conform legii? Mentionez ca voi emite factura clientului dar fara transport sau cu pretul transportului zero. La fel ca in situatia de mai sus si in aceasta situatie plata se va face cash, cum se procedeaza legal?

Multumesc frumos!
Sanatate!

Deschis 0
Avantaje magazin online Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Alin Bunea 4 ani 1 raspuns 1158 vizualizari 1

raspuns ( 1 )

  0
  2020-04-25T12:04:15+03:00

  Buna
  1. Nu trebuie . trebuie sa ai un document intern prin care descrii ce faci cu datele clientilor si cum, si sa ai o bifa prin care clientii isi dau acordul cu folosirea datelor. In mare, daca colectezi datele pt onorarea contractului ( comanda ) nu trebuie sa ai niciun fel de grija. Ca o mica paranteza, incearca sa faci o plangere la dataprotection sa vezi daca reusesti, si spamul e la fel de infloritor ca pana acum
  2. Daca incaseaza curierul pt tine, vei primi borderou de la firma de curierat. Daca incasezi cash de la persoane fizice, iti trebuie casa de marcat fiscalizata. Chitanta se da doar la pers juridice
  3. Vezi punctul 2

  PS : contabilul tau ce pazeste ?

Lasă un răspuns

Browse