Magazin Online administrat de firma inregistrata in afara Romaniei

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Se poate ca o firma inregistrata in afara Romaniei sa isi deschida un magazin online dedicat pietei/clientilor din Romania?

Sau trebuie sa isi inregistreze o filiala la Registrul Comertului din Romania si numai Filiala este cea care poate desfasura activitati de comert online pe teritoriul Romaniei?

Sper sa aiba sens intrebarea. Ma poate indruma cineva va rog? Multumesc anticipat.

Deschis 0
Chestiuni legale dnldnt 6 ani 5 raspuns 1452 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Depinde de unde se fac operatiunile in sine. Daca firma opereaza in alta tara, acolo are depozit, de acolo expediaza, nu are nevoie de nimic. Daca va opera din Romania, se inregistreaza fiscal/administrativ: cod fiscal, sediu, angajati, etc. dupa caz.

  0
  2017-12-28T18:53:44+02:00

  Multumesc pentru raspuns; da, firma opereaza in afara Romaniei (sediu, depozit etc).
  Am citit aici (ecompedia.ro) ca, daca nu se doreste deschiderea unui punct de lucru in Romania, exista varianta de a incheia un contract pentru prestari servicii de curierat cu o firma din Romania care va face livrarea catre client – ma poate indruma cineva unde pot afla mai multe detalii va rog?
  Multumesc.

 2. Salut,
  Si eu sunt interesat de acest subiect,
  Dar daca firma este in strainatate si se foloseste un serviciu de e-fulfillment din Romania?
  Pareri?
  Multumesc!

 3. O firma inregistrata in afara Romaniei poate sa livreze clientilor care comanda din Romania, fara a fi nevoita sa se inregistreze in Romania. Poate sa opereze in acest sens un magazin online (in limba romana)- multi retaileri fac acest lucru (au o versiune tradusa in limba romana pentru site-ul mama), fara ca sa detina in Romania o unitate efectiva de lucru.
  Obligatia inregistrarii depinde de modul de organizare a activitatii -daca livrarea se face din afara tarii catre clienti din Romania, sau daca va exista in Romania si un punct fix cu angajati, un spatiu destinat activitatii economice, etc.. In acest al doilea caz vorbim de existenta uui sediu permanent pentru care exista obligatia de inregistrare dpdv TVA. Fiindca nu avem foarte multe detalii , va recomandam consultarea prevederilor legate de sediul permanent din Codul fiscal pentru a vedea daca modul de organizare a activitatii conduce la un astfel de sediu permanent.
  Aceste prevederi se regasesc la articolul 8 din Codul fiscal.

  0
  2018-01-15T11:35:50+02:00

  Multumesc pentru lamuriri Mircea.

  Roberto Toader – am solicitat citeva detalii despre aceste servicii direct de la firmele din Romania – ti-as sugera acelasi lucru.
  Daca primesc raspuns am sa postez aici citeva detalii in speranta ca vor fi de folos celor interesati.

  O zi buna.

Lasă un răspuns

Browse