Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Lukasz Zelezny: Engagement, UX si CRO – absolut vitale pentru ranking SEO de nota 10 (VIDEO)

Bun venit la Growth Interviews, o serie de conversatii distractive, stimulatoare si antrenante, axate pe cresterea afacerilor digitale. Misiunea noastra este sa oferim idei si sugestii e-commerce utile si fiecare episod este o calatorie fascinanta, in care un expert de talei mondiala dezvaluie secrete de afaceri bine pastrate si strategii pe care le poti folosi imediat pentru a-ti creste afacerea.

In episodul Growth Interviews din aceasta saptamana, te invitam la un interviu podcast cu Lukasz Zelezny, unul dintre cei mai pasionati si mai priceputi experti SEO din lume. Lukasz Zelezny este un profesionist incredibil, cu o experienta uimitor de larga si un stil personal care atrage pe toata lumea. A inceput sa lucreze prima data in industria de optimizare a motoarelor de cautare (SEO) in 2000, cand locuia in Polonia. In 2007, a considerat ca are mai multe de oferit lumii, s-a mutat in Marea Britanie si a devenit responsabil pentru performanta organica SEO a mai multor companii apreciate, printre care The Digital Property Group, Thomson Reuters, HomeAway si Fleetway Travel.

Sigur o sa iti placa discutia noastra cu Lucasz! Iata cele mai interesante momente ale acesteia:

  • Povestea muzicianului care a devenit expert SEO – minutul 00:31
  • Provocari in arena SEO – minutul 01:24
  • Secretele SEO marca Lukasz – minutul 01:55
  • Cum arata viitorul in SEO? – minutul 03:36
  • Vocea – o noua moda digitala? – minutul 04:22
  • Un exemplu de practica SEO de succes – minutul 05:22
  • Cum imbunatatesti clasamentul SEO prin angajament si CRO – minutul 05:53

Cum o pasiune duce la alta

Cariera lui Lukasz Zelezny (care a ajuns din muzician, expert SEO si speaker international) este unul dintre cele mai bune exemple de o pasiune care a dus la alta pasiune. Fost muzician drum and bass, Lukasz a inteles ca arta lui ar trebui sa fie mai vizibila, pentru a obtine mai multe rezervari la concerte, iar cea mai buna solutie a fost sa se promoveze pe Internet.

S-a afundat in lumea digitala, s-a documentat despre cuvinte-cheie si generarea de trafic organic si a creat un site web care a avut rezultate rapid si mult mai bine decat se astepta. Era epoca de dinaintea Google Analytics, cand specialistii digitali au dezvoltat, cum spune el, „un instrument exotic pentru a urmari traficul”, astfel incat provocarile erau diferite si interesante. Descoperirea unei noi pasiuni pentru mediul digital i-a schimbat in intregime viitorul lui Lukasz si, in curand, SEO a devenit un job cu norma intreaga si muzica doar un hobby.

Provocari in SEO

A fi constant in topul schimbarilor de algoritm si a acorda o atentie deosebita motorului de cautare Google si platformelor globale de social media (care fac aceste schimbari mai des decat toata lumea) este cel mai important sfat al expertului SEO Lukasz Selezny, apropo de provocarile viitorului. Concurenta este mare in toate domeniile marketingului digital, iar SEO nu face exceptie. In fiecare zi sunt lansate noi instrumente, cu mai multe capacitati decat inainte, i impingandu-i pe toti specialistii sa fie mai concentrati, mai implicati in strategiile pe care le propun si updatati permanent. Un mare sustinator al instrumentelor MarTech, Lukasz prefera – apropo de SEO – Keyword Hero si SEMrush.

Keyword Hero este un instrument SEO cuprinzator, complet integrat in Google Analytics, prin care utilizatorul poate vedea nu numai cuvintele-cheie, ci si grupuri semantice din care fac parte, brand vs. non-brand, CTR, etc. Platforma utilizeaza o metoda bazata pe probabilitate pentru a potrivi sesiunile organice din Google Analytics cu cel mai probabil cuvant-cheie, folosind o varietate de surse de date – ca Search Console si miliarde de puncte de date din extensiile browser-ului. Dupa procesul de potrivire a cuvintelor-cheie, Hero incarca datele in sectiunea Keyword Hero Property a utilizatorului din contul Google Analytics (care nu contine doar toate cuvintele-cheie pentru sesiunile organice, ci si informatii suplimentare valoroase – cum ar fi detectarea brand-ului, clustering de cuvinte-cheie de nota 10, CTR-ul linkului tau in SERP-uri, pozitia in SERP-uri, etc.).

SEMrush este o aplicatie web care permite utilizatorului sa analizeze cantitati masive de date SEO legate de un anumit site si de concurentii sai si a devenit un instrument important in crearea de continut de marketing si gasirea de cuvinte-cheie profitabile de catre specialistii SEO. Potrivit site-ului lor, SEMrush gazduieste peste 106 milioane de cuvinte-cheie din aproximativ 46 de milioane de domenii. Platforma urmareste pozitiile organice pentru domenii si adresele URL de destinatie, poate oferi informatii despre concurenta si pastreaza chiar si copii AdWords pentru site-uri.

De la director corporatist, la nomad digital

De cand a parasit Polonia si a participat la numeroase conferinte in calitate de speaker-cheie, Lukasz Zelezny nu numai ca isi foloseste cunostintele despre cele mai recente tactici SEO in calitate de  consultant international pentru clienti de top, dar s-a alaturat si tribului virtual al nomazilor digitali. Posibilitatea de a lucra de oriunde ii ofera, crede el, o pasiune unica pentru libertatea de miscare si diversitatea peisajului pe care il intalneste un nomad digital, ii aduce cunostinte si perspective noi, gata sa fie aplicate in afaceri. Observarea si colectarea datelor din alte culturi imbogateste punctul de vedere al oricarui expert in marketing digital si, astfel, intreaga lui abordare de afaceri, oferindu-i idei creative noi, nascute din experientele fizice si digitale ale traiului si interactiunii diferite.

In viziunea lui Lukasz, toate noile experiente, atunci cand sunt combinate cu ceea ce stii deja, deschid o noua perspectiva creativa asupra strategiilor, afacerilor sau fluxului de afaceri nou – deci a fi nomad digital nu se refera doar la emotia de a trai diferit, ci si la a te ridica la un nou nivel profesional.

Search-ul vocal, o noua moda digitala?

Intrebarile despre asta apar inca de acum un deceniu, de cand cautarea vocala era doar un nou teritoriu digital care trebuia explorat. Acum, cautarea vocala nu este doar o tehnologie, ci un fenomen si castiga tot mai mult teren, fani si adepti in fiecare zi, deoarece se dovedeste a fi ceea ce multi dintre noi au asteptat multi ani. In ciuda entuziasmului legat de voice search, Lukasz Zelezny este destul de sceptic in ceea ce priveste un avans viitor urias al implementarii si utilizarii cautarii vocale, deoarece – cum spune el – „cand utilizezi cautarea vocala, elimini multa confidentialitate”.

In multe contexte sociale (precum mediul de munca), multi prefera sa nu discute despre si sa nu-si expuna prea multe detalii despre viata si preferintele lor personale. Folosirea la scara larga a platformelor de mesagerie instant (prin care miliarde de oameni comunica astazi) versus un simplu apel telefonic este un exemplu bun legat de preferintele private. Cautarea vocala este ceva ce multi vor evita atunci cand sunt in public, dar este totusi unul dintre cele mai bune instrumente pentru utilizare privata si la domiciliu, deoarece iti face viata mai usoara si mai placuta.

Imbunatatirea ranking-ului SEO cu engagement si CRO

Angajamentul, experienta utilizatorului si optimizarea ratei de conversie sunt absolut vitale pentru a imbunatati ranking-ul SEO. Cu cat un site este mai atractiv, cu atat este mai probabil sa ofere interactiuni mai bune, experiente de utilizare mai bune si, astfel, sa creasca numarul vizitatorilor, durata vizitei si – in cele din urma – sa transforme vizitatorii in clienti. Mai mult decat atat, in opinia lui Zelezny, este necesara o viziune mai larga asupra tuturor activelor, instrumentelor si afacerilor media, pentru a veni cu o strategie de lucru complet functionala, iar accentul principal ar trebui sa cada pe public.

Cercetarea publicului si crearea de segmente relevante in scopul crearii de continut (care va ajuta la castigarea tractiunii  pe un segment specific prin SEO) este un alt punct crucial pentru imbunatatirea clasamentului si a performantei SEO.

Concluzie

SEO nu se refera doar la a fi gasit pe motoarele de cautare si la atragerea de traficul catre site-ul tau: este un proces de marketing complex, care aduce multa valoare adaugata afacerii, cu accentul principal pe furnizarea unei experiente excelente si generarea de lead-uri si venituri. Speram ca ti-a placut interviul nostru video cu Lucasz Zelezny, consultant SEO in Londra!

Despre Andrada Vonhaz

Pasionata de marketing si dinamismul tehnologiei, am inceput prin a intelege pasii de baza SEO, PPC, copywriting, content writing si social media. Imbinand aceste cunostinte, am ajuns la strategii de marketing, project management, comunicare si monitorizare a activitatilor de marketing, de la o simpla idee pana la finalizarea proiectului. Deviza mea: intotdeauna ai ceva de invatat si pus in practica. In marketing nu te plictisesti niciodata.

Follow Me

Leave a reply