Linkuri sau advertoriale ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna

As vrea sa deschid o discutie legat de magazine online care isi fac SEO: ce este mai bine pt .ro linkuri (blogroll, sitewide) sau advertoriale?

Eu m-am axat mai mult pe advertoriale si vad ca da rezultate foarte concrete, le care le pot urmari usor. Am observat ca cresterea a ramas constanta, adica nu am pierdut pozitii, am platit o singura data, beneficiul este pe termen lung.

Linkurile in sitewide am pus pe cateva site-uri, insa nu pot sa masor eficienta lor SEO asa cum fac atunci cand platesc advertorial.
La un advertorial pe un cuvant cheie stiu pe ce pozitie sunt cand il postez si astept sa vad cat urca, pot masura concret.
Postand mai multe advertoriale, iti creste tot site-ul natural intr-o anumita masura, iar daca pui linkuri sitewide in acelasi timp nu mai poti evalua ce este mai eficient pentru crestere.

Voi ce parare aveti: advertoriale sau linkuri?

Deschis 0
Campanii in Social Media Monitorizarea concurentei SEO Sami 8 ani 7 raspuns 1894 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. Pe termen scurt și cel mult mediu, advertoriale.

  Pe termen lung, Google vede patternuri, și e foarte probabil să ai probleme dacă linkurile pe care le obții sunt ușor de detectat ca fiind advertoriale (exemplu – site-ul de la care cumperi advertoriale face asta frecvent cu alte site-uri).

  Problema nu e să faci o acțiune o dată, problema e să repeți, atunci Google vede pattern și ai probleme. Și când e să corectezi linkuri cu problemă, ce corectezi dacă tot profilul tău de linkuri e problematic?

 2. Soluția, e, desigur, conținutul nu doar de calitate, ci de mare calitate, și content marketingul

  How Google’s Panda Update Changed SEO Best Practices Forever – Whiteboard Friday – Moz
  https://moz.com/blog/how-googles-panda-update-changed-seo-best-practices-forever-whiteboard-friday

  SEO’s Dilemma – Link Building vs. Content Marketing – Whiteboard Friday – Moz
  https://moz.com/blog/seos-dilemma-link-building-vs-content-marketing-whiteboard-friday

  How to Provide Unique Value in Your Content – Whiteboard Friday – Moz
  https://moz.com/blog/how-to-provide-unique-value-in-your-content-whiteboard-friday

  What Kind of Content Gets Links in 2012? – Moz
  https://moz.com/blog/what-kind-of-content-gets-links-in-2012

  Why Content Goes Viral: the Theory and Proof – Moz
  https://moz.com/blog/why-content-goes-viral-the-scientific-theory-and-proof

 3. Inca nu m-am prins de ce unele posturi sunt numite “advertoriale”. Poate trebuie sa ma mai uit in dex.
  Ca idee, atat articolele din directoare de articole, comunicate de presa, cataloage firme si chiar directoare web inca au valoare.
  Link sidewide am doar intr-un forum de specialitate (semnatura utilizator) si sincer nu am remarcat vreun rezultat.

 4. Eu am pus sitewide pe nisa mea, pe bloguri unde sunt potentialii mei clienti. Pana nu am inceput sa fac advertoriale pe cuvinte cheie concrete nu am vazut cresteri decat nesemnificative.

 5. Sau, poti sa uiti de cumparare de link-uri, sa faci continut propriu si sa inveti un termen nou – Content Marketing, sau.. ceva mai uzual, PR & Comunicare digitala. Succes!

 6. Liviu Taloi, da aveti dreptate, in Aprilie-Mai, am citit cam tot ce am gasit pe net in ro si en despre content marketing, si stiu ca mi-ati amintit si cand am fost la cursul de analytics.

  Eu din aceasta luna am inceput sa fac content marketing. Am inceput cu articole realizate pe cuvinte cheie din domeniul meu pe care le postez pe blogul librariei. Merg paralel cu realizarea unor descrieri unice la cele mai importante cuvinte.
  In Iulie voi incepe sa fac poze mai multe si mai relevante pt clienti, si sper ca din toamna sa reusesc sa fac prezentari video pt cele mai importante produse. Asta pe scurt.

  Insa, nu voi renunta linkuri. Le-am vazut eficienta in ultimii 2 ani:)

 7. Cred ca sunt bune pe termen scurt pentru trafic direct si pentru SEO pe termen mediu si lung, deci reprezinta un castig clar, daca nu se transform in ceva permanent care sa dea acele patterns de care vorbea Olivian mai devreme.

Lasă un răspuns

Browse