Link catre alte produse din site

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Nu am foarte multe cunostinte seo dar as vrea sa stiu e bine, ajuta din punct de vedere seo sa pui link catre alte produse din magazin, adica la descrierea unui produs la sfarsit sa pui un link cu toate produsele brandului respectiv, sau catre un produs similar.Daca este ok cate astfel de link-uri se pot pune.Multumesc anticipat.

Deschis 0
Realizare magazin online SEO Nicoleta 9 ani 3 raspuns 1732 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Buna Nicoleta,

  Majoritatea expertilor SEO sunt de acord ca linkurile intre pagini (Inter Linking) sunt utile si ajuta dpdv SEO dar sunt folositoare si clientiilor ajutandu-i sa navigheze mai eficient in interiorul siteului tau.
  Ancora linkului extern serveste ca indicator de ranking paginii pe care este pus linkul si spune motoarelor de cautare pentru ce cuvinte este relevanta pagina.
  Pentru o mai buna organizare vizuala a paginii de produs iti propun urmatoarele:
  – Optimizeaza SEO paginile de categorie si taguri (in felul asta nu pierzi rankinguri daca produsul nu mai este ins tock) si pune linkuri de pe paginile de produs spre aceste pagini (de categorii si taguri)
  – Foloseste “Other Customer Bought” si introdu 3-6 produse/taguri pe pagina (chiar sub descriere). O poti face in format text (cu ancorele care le vrei), prin poze (optimizezi alturile ca ancore) sau poze cu titluri ale produsului. Mai poti folosii “Other Customers Visited”; “Other Customer Searched”; “Other Customers Shared”… etc
  – Foloseste Colectii Tematice de produse pentru taguri si categorii. In felul asta poti face linkuri de pe pagina de produs in mod natural. (ex: pt un magazin de haine: Poti face un tag Office in care poti grupa haine, pantofi si accesori care pot fi purtate la birou. Faci linkuri de pe paginile de produs spre acest tag de genul “This Item Is Part Of The Office Collection. Cherck More In This Collection.”

  Aceste produse (linkuri) alternative pe pagina de produs vor ajuta dpdv SEO dar vor ajuta si cleintul sa nevigheze mai usor si sa descopere mai multe produse din inventarul tau.

  Dpdv af eficacitatii – ajuta, dar nu te astepta la minuni folosind doar aceasta tehnica. Pentru optimizarea SEO a unei pagini trebuie luati in calcul si aplicati mult mai multi parametri pentru a vedea rezultate in ranking. Optimizarea unei pagini trebuie vazuta ca o actiune complexa, care trebuie sa faca parte dintr-o strategie mai ampla, la nivel de site.

  Cateva exemple de pagini care folosesc cu success aceste strategii:
  – Produse (linkuri) spre pagini similare: http://www.amazon.com/dp/B00AADAHVO
  – Produse (linkuri) spre pagini similare: http://www.thinkgeek.com/product/1b8e
  – Colectii de produse (in partea de sus a sidebarului) – http://shop.andreearaicu.ro/haine/colectii/simplicity.html

  Sper sa te ajute.
  E.

 2. Multumesc tuturor pt raspunsuri.Da Andrei si mie mi se pare foarte mult 10 link-uri sa pun la un produs, personal cred ca as parasi un site daca sub descrierea produsului gasesc o lista lunga cu link catre alte produse.Daca in magazin ai in jur de 1300 de produse e ok sa pui la fiecare produs dupa descriere link catre alte produse din acceasi categorie sau acelasi brand, sau e bine sa fie pus doar la cele mai bine cotate produse, cum ar fi mai ok?Multumesc frumos.

 3. Buna Nicoleta,

  In otimizarea unei pagini de produs (pentru SEO, pentru UX, pentru cresterea ratei de conversie, pentru cross-sell si up-sell, pentru social media, pentru abonare newsletter, etc …) singura opinie care conteaza este cea a clientului. Restul parerilor (iuncluzand-o pe a ta, pe a mea, a specialistului marketing, a companie de SEO, a omului de PPC, a angajatilor, parintilor, prietenilor, “specialistilor” de pe forumuri … etc) nu trebuie sa te influenteze deloc si trebuie sa le iei doar ca alternative de testare.

  Raspunsul corect la intrebarea ta este ca nu exista raspuns corect. Trebuie sa testezi toate alternativele si sa vezi care varianta converteste cel mai bine pentru situatia ta specifica.

  De cele mai multe ori, variantele alese de majoritatea clientilor, sunt cel putin surprinzatoare 🙂

  Sper sa te ajute.
  E.

Lasă un răspuns

Browse