Legislatie in Romania Online Shop

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna seara,

Pentru un shop online care vinde imbracaminte in Romania si in restul Europei, este necesar dpdv legal traducerea si in limba romana, sau poate fi doar in engleza?

Site-ul va avea preturi in euro si lei,va fi in limba engleza,insa nu sunt sigura daca este necesar sa fie tradus si in Romana.

Multumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale Emilia19 6 ani 2 raspuns 1413 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. Conform Ordonantei nr 21/1992 privind protectia consumatorilor, la art 20 puctul 5 se arata ca :

    “Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insotitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.”

    Aceasta este o formulare generica din textul legii care nu face insa si o referire explicita si la site-ul companiei inregistrate in Romania. Chiar daca nu exista o referire explicita la site, apreciem ca, in cazul descris, fiind un site de comercializare a produselor catre consumator, este necesara traducerea informatiilor si in limba romana prin prisma articolului de lege mentionat.

  2. Daca magazinul vinde in Romania, sunteti obligata sa aveti infromatiile in limba romana – vezi OUG 34/2014 Art 6

    (7) Informatiile contractuale se prezinta in limba romana intr-o forma accesibila, astfel incat acestea sa fie intelese cu usurinta de consumator, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi

    Text integral la https://trusted.ro/oug-nr-34-2014/?section=magazine

Lasă un răspuns

Browse