Legalitate Dropshipping

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
Intentionez ca in scurt timp sa deschid doua magazine online prin intermediul carora sa vand bijuterii. Unul il voi deschide in Romania si voi folosii stoc de marfa propriu, iar cel de-al doilea il voi deschide in sistem de dropshipping pentru a vinde in SUA.

Problemele pe care le am sunt legate de cel de-al doilea, deoarece nu inteleg ce obligatii am si ce ar trebui sa fac pentru a lespecta legislatia. Am sa trec punctual cateva intrebari in speranta ca cineva cunoaste mai bine aceste aspecte si poate raspunde :

1) Din cate stiu implementarile EU/GDPR sunt obligatorii atunci cand un utilizator nou intra pe site sau completeaza un formular de comanda sau contact. Acesta trebuie practic sa bifeze ca a luat la cunostinta si ca este de acord. Acest lucru mai este obligatoriu avand in vedere ca site-ul ruleaza in SUA?

2) Legat de facturi cum ar trebui procedat. Eu trimit practic o comanda furnizorului, acesta banuiesc ca imi trimite factura in limba engleza, iar mai apoi eu trimit o factura cumparatorului tot in limba engleza. Cum se baga in contabilitate si ce ar trebui facut?

*** Mentionez ca momentan voi cumpara produse din Israel si din SUA pentru a le vinde.
*** Platforma pe care voi deschide magazinul de dropshipping este Shopify deoarece ofera mai multe avantaje cand vine vorba de astfel de business-uri.

Rezolvat 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Matei Bogdan 4 ani 4 raspuns 3646 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Salutare,

  Din cate stiu, GDPR-ul nu se aplica si in SUA fiind o directiva europeana.
  Iar referitor la facturi, e destul de simplu.

  Ca sa fie dropshipping ca sa fie logic din punct de vedere legal:
  1. primesti comanda
  2. o plasezi catre producator
  3. el iti elibereaza factura
  4. inregistrezi factura in gestiunea societatii
  5. creezi o noua factura cu scaderea gestiunii de care ziceam mai sus
  6. trimiti factura catre producator iar el trimite clientului produsul impreuna cu coletul / sau mai simplu trimiti factura in format electornic catre client (ca sa nu ii oferi mai mult de munca producatorului).

  Ce vreau sa mai precizez aici: ai grija la legislatia metalelor si pietrelor pretioase in Romania.
  Trebuie sa fii inregistrat la ANPC chiar daca vinzi in SUA (daca societatea este inregistrata tot in Romania).

  Multa bafta

  Cel mai bun răspuns
  • Cunosc legislatia privind comertul cu metale pretioase iar autorizatia de la ANPC o voi lua in scurt timp mai trebuei sa adaug un cod CAEN firmei. Nu am de gand sa incep activitatea pana nu sunt la punc dpdv legal. Iti multumesc mult pentru raspuns, a fost de real ajutor.
   De asemenea mai am o intrebare, nu stiu daca este necesar sa deschid un nou topic insa o voi pune aici. Intre timp am gasit un nou furnizor, din cate am inteles acesta se afla in Spania in anumite zone scutite de plata TVA-ului de aceea in cazul in care aleg sa cumpar de la el nu trebuie sa platesc si TVA. Eu neavand cod de TVA in Romania (doar TVA Intracomunitar) la vanzare sunt obligat sa includ si TVA? ma refer pe piata din Uniunea Europeana.

   • Cu mare drag!

    Daca adaugi sau nu TVA pe factura asta e strict alegerea ta.
    Legislatia la ora actuala spune cam asa:

    – daca esti neplatitior de TVA si ai cont de TVA intracomunitar si cumperi din UE, indiferent de tara, platesti 19% din valoarea achizitiei catre statul roman, nu exista nici o exceptie cat de mica (deci aici sa fii foarte precaut atunci cand negociezi cu producatorul);
    – daca vinzi in UE, nu platesti TVA doar atata timp cat ai vanzari mai mici decat plafonul de TVA din tara respectiva, in cazul Ungariei, de exemplu, 30.000 de euro.

 2. Deci daca am inteles corect in ideea in care eu achizitionez produsele din Franta spre exemplu fara TVA deoare firma respectiva vinde in anumite regiuni in care nu se percepe TVA si le vand mai departe in alt stat (Germania spre exemplu) iar produsele nu ajung nici o data in Romania, pot sa nu includ TVA-ul pe factura? Dar daca le vand in Romania trebuie sa includ si TVA-ul in factura finala.

  Ideea este ca am nevoie de aceste informatii pentru a imi face o idee clara asupra costurilor sa stiu daca se merita sau nu sa incerc. In magazinul in care vand in Romania vreau sa includ noi categorii de bijuterii si sa achizitionez doar atunci cand primesc o comanda de aici, iar in functie de cum prevede legislatia daca este posibil sa nu includ TVA-ul in cazul achizitiilor pentru a vinde in alte state voi deschide un magazin care va functiona strict in sistem de dropshipping produsele practic nu ajung nici o data in contabilitatea firmei mele.

  Iti multumesc inca o data!

Lasă un răspuns

Browse