Legalitate Dropshipping

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
Intentionez ca in scurt timp sa deschid doua magazine online prin intermediul carora sa vand bijuterii. Unul il voi deschide in Romania si voi folosii stoc de marfa propriu, iar cel de-al doilea il voi deschide in sistem de dropshipping pentru a vinde in SUA.

Problemele pe care le am sunt legate de cel de-al doilea, deoarece nu inteleg ce obligatii am si ce ar trebui sa fac pentru a lespecta legislatia. Am sa trec punctual cateva intrebari in speranta ca cineva cunoaste mai bine aceste aspecte si poate raspunde :

1) Din cate stiu implementarile EU/GDPR sunt obligatorii atunci cand un utilizator nou intra pe site sau completeaza un formular de comanda sau contact. Acesta trebuie practic sa bifeze ca a luat la cunostinta si ca este de acord. Acest lucru mai este obligatoriu avand in vedere ca site-ul ruleaza in SUA?

2) Legat de facturi cum ar trebui procedat. Eu trimit practic o comanda furnizorului, acesta banuiesc ca imi trimite factura in limba engleza, iar mai apoi eu trimit o factura cumparatorului tot in limba engleza. Cum se baga in contabilitate si ce ar trebui facut?

*** Mentionez ca momentan voi cumpara produse din Israel si din SUA pentru a le vinde.
*** Platforma pe care voi deschide magazinul de dropshipping este Shopify deoarece ofera mai multe avantaje cand vine vorba de astfel de business-uri.

Rezolvat 0
Business Contabilitate & Gestiune Matei Bogdan 4 săptămâni 2 raspuns 2029 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Salutare,

  Din cate stiu, GDPR-ul nu se aplica si in SUA fiind o directiva europeana.
  Iar referitor la facturi, e destul de simplu.

  Ca sa fie dropshipping ca sa fie logic din punct de vedere legal:
  1. primesti comanda
  2. o plasezi catre producator
  3. el iti elibereaza factura
  4. inregistrezi factura in gestiunea societatii
  5. creezi o noua factura cu scaderea gestiunii de care ziceam mai sus
  6. trimiti factura catre producator iar el trimite clientului produsul impreuna cu coletul / sau mai simplu trimiti factura in format electornic catre client (ca sa nu ii oferi mai mult de munca producatorului).

  Ce vreau sa mai precizez aici: ai grija la legislatia metalelor si pietrelor pretioase in Romania.
  Trebuie sa fii inregistrat la ANPC chiar daca vinzi in SUA (daca societatea este inregistrata tot in Romania).

  Multa bafta

  Cel mai bun răspuns
  • Cunosc legislatia privind comertul cu metale pretioase iar autorizatia de la ANPC o voi lua in scurt timp mai trebuei sa adaug un cod CAEN firmei. Nu am de gand sa incep activitatea pana nu sunt la punc dpdv legal. Iti multumesc mult pentru raspuns, a fost de real ajutor.
   De asemenea mai am o intrebare, nu stiu daca este necesar sa deschid un nou topic insa o voi pune aici. Intre timp am gasit un nou furnizor, din cate am inteles acesta se afla in Spania in anumite zone scutite de plata TVA-ului de aceea in cazul in care aleg sa cumpar de la el nu trebuie sa platesc si TVA. Eu neavand cod de TVA in Romania (doar TVA Intracomunitar) la vanzare sunt obligat sa includ si TVA? ma refer pe piata din Uniunea Europeana.

Lasă un răspuns