Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Jeff Bezos a pus ochii pe start-up-ul logistic britanic Beacon

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos (foto), a investit in compania britanica Beacon (un start-up axat pe aspectele tehnologice digitale necesare lantului de aprovizionare fizic), informeaza news.sky.com. Bezos, care este la ora actuala cel mai bogat om din lume, a participat – alaturi de alti investitori – intr-o injectie de capital de 12,2 milioane £ (echivalentul a 15 milioane $). Printre actionarii Beacon se numara Eric Schmidt (fostul Presedinte Executiv al Google) si Travis Kalanick (Fondatorul Uber Technologies).

Aceasta investitie nu este prima de acest fel pentru Bezos, care si-a folosit averea pentru a cumpara publicatia „Washington Post”, a investit in Airbnb, compania de detectare a cancerului Grail si detine 12% dintre actiunile Amazon – companie care este momentan evaluata la 988 miliarde £ (echivalentul a 1,22 trilioane $).

Beacon isi doreste sa devina un nume important pe piata logistica globala. Compania a fost lansata in 2018, de Fraser Robinson si Dmitri Izmailov, fosti directori in cadrul Uber. CTO-ul ei este Pierre Martin, fost angajat Amazon. Start-up-ul britanic foloseste Inteligenta Artificiala si alte tipuri de tehnologie, pentru a imbunatati eficienta operationala a clientilor care isi vand produsele la nivel international. Cei mai mari jucatori din acest sector sunt DHL si Kuehne + Nagel, dar domeniul a imbratisat incet avansul digital, iar pandemia COVID-19 a scos la iveala problemele din lantul logistic.

Beacon a avut o activitate intensa in timpul crizei, oferind companiilor e-commerce livrarea prin intermediul camioanelor, avioanelor si navelor de transport containere, care pot fi accesate si manageriata printr-o singura platforma. Utilizatorii pot astfel sa vada in timp real unde li se afla marfa si sa optimizeze rutele de transport si procesele interne, pentru  costuri mai mici.

Leave a reply