Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Jack Ma renunta la presedintia Alibaba din 2019

Co-fondatorul Alibaba, Jack Ma (foto), va renunta la pozitia de presedinte al companiei in 2019, pe vremea asta, citim pe bbc.com. Pe 10 septembrie (zi in care a implinit 54 de ani), Ma a anuntat ca va fi inlocuit de actualul CEO, Daniel Zhang (care lucreaza de 11 ani in companie si care a fondat campania Singles’ Day – ziua nr. 1 in e-commerce-ul mondial, ca vanzari).

Cel dintai a anuntat ca se va dedica proiectelor filantropice, in domeniul educatiei (Ma este professor de formatie), dar va ramane in consiliul director al companiei pana in 2020. Retragerea treptata din Alibaba a lui Ma este menita sa obtina o „tranzitie treptata si de succes”, a transmis compania. Predarea stafetei, pe 10 septembrie 2019, va coincide cu aniversarea a 20 de ani de la fondarea companiei.

„Profesorii vor mereu sa fie depasiti de elevii lor, deci fac ceea ce se cuvine pentru mine si pentru companie, las oameni mai tineri si mai talentati sa preia conducerea”, declara Ma, in documentul facut public de ziua lui. Jack Ma a fondat Alibaba in 1999, trasformand comertul online chinezesc si din intreaga lume, si este cel mai bogat om din China (cu o avere neta de 36,6 miliarde $). Actiunile companiei (care valoreaza 420 miliarde $) aproape s-au dublat ca valoare in 2017, iar in anul fiscal incheiat in martie 2018 a raportat venituri de 39,9 miliarde $.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] CEO Alibaba Group – Daniel Zhang (care a preluat postul dupa ce Jack Ma a renuntat la conducere) – are o sarcina plina de provocari: dezvoltarea sectorului de cloud si a magazinelor de retail […]

Leave a reply